Bilim kurulu ne zaman toplanacak 2021? Hafta sonu yasağı ne zaman kalkacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde birçok faaliyetlere ara verilmiş çeşitli dükkanlar kapatılmıştı. Maddi anlamında zor zamanlar geçiren esnaf kabine toplantısının ve bilim kurulu toplantılarının ne zaman yapılacağı ve hafta sonları uygulanan yasakların ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. İşte detaylar…

Türkiye'de 4 Aralık tarihinden beri hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı, yasaklar ne zaman bitecek soruları ise milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Konuya ilişkin daha önce Başkan Erdoğan 1 Mart tarihini işaret etti. Bugün ise partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, yasakların kaldırılacağı o tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

HAFTA SONU YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hafta içi akşam 21.00 ile sabah 05.00 aralığında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonu yasağı ise Cuma günü 21.00'da başlıyor ve 56 saat boyunca devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunmuş ve yasakların kaldırılacağı tarihle ilgili Mart ayını işaret etmişti. Bugün, partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, 'Önümüzde bir tarafta vaka sayıları var diğer tarafta normalleşme takvimi var. Bu ikisini dengeli götüremezsek bir süre sonra yeniden artan vaka ve vefat oranları sebebiyle çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır.' dedi ve devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretim, istihdam ve ticaretin yeniden canlanması için normalleşme adımlarının büyük önem taşıdığını bildiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

Önümüzde bir tarafta vaka sayıları var diğer tarafta normalleşme takvimi var. Bu ikisini dengeli götüremezsek bir süre sonra yeniden artan vaka ve vefat oranları sebebiyle çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır. Bunun için milletimden sabır istiyorum. Sadece bizim normalleşme adımları atmamız da yetmiyor. Yakın ekonomik ve insani ilişkilerin bulunduğu Avrupa ile yürümesi şart.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkan Erdoğan, Mart ayında aşılamada büyük mesafe kat edileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı. Mart ayı aşılama konusunda da çok büyük mesafelerin kat edileceği dönem olacaktır. Aşı temini için tüm kanalları zorluyoruz.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hafta içi akşam 21.00 ile sabah 05.00 aralığında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Hafta sonu yasağı ise Cuma günü 21.00'da başlıyor ve 56 saat boyunca devam ediyor.

BİLİM KURULU NE ZAMAN TOPLANACAK 2021?

Henüz kurulun toplanacağı tarihle alakalı bir bilgi bulunmuyor. Gelişmeleri haberimizden ve sabah.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz...

Editör: TE Bilisim