31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi “Her şey güzel olacak” sloganlarıyla etrafa gülücükler saçan CHP’nin yönettiği belediyeler patır patır dökülüyor. İşten atılan mağdur işçiler bir yana, mevcut tabloda çalışanların aldıkları maaşlara isyan etmesiyle başlayan grevlerden sonra İstanbul’da beş ayrı ilçede sokaklarda çöp dağları oluştu.

Grevler peş peşe

CHP’li belediyelerin toplu iş sözleşmelerine yanaşmaması sebebiyle ortaya çıkan grev kararları İstanbul’da dalga dalga yayılıyor. Sırasıyla Bakırköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe belediyelerinde çalışan işçilere Avcılar da katıldı. CHP’li belediyelere bağl ilçelerin sokaklarında durum kötüye gidiyor.

'Emeğin karşılığı yok'

Asgari ücrete 3 bin 100 lira teklif eden CHP’nin verdiği maaşlar işçileri memnun etmedi. Zira CHP’li belediyelerde çalışan işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıkları için eylem başlattıklarını belirtiyor. Aldıkları maaşların insanca bir hayat için yeterli gelmediğini söyleyen işçiler haklarını alıncaya kadar direnecek.

Grev kararını astılar

Maltepe Belediyesi'nde işçilerin greve başlamasından sonra komşu ilçe Kartal'da da işçiler grev kararı aldı. Kartal Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetiminin taleplerini kabul etmemesi üzerine Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler grev kararını astı.

Çöp dağları oluştu

Birçok ilçede toplanmayan çöpler sebebiyle vatandaşlar isyan etti. Pandemi döneminde çöplerin toplanmaması ve belediye işlerinin aksaması ilçelerde gündelik hayatı çıkmaza sürüklerken vatandaşlar içler acısı manzaranın ne zaman düzeleceğini merak ediyor

Hani her şey güzel olacaktı

Maltepe Belediyesi’nde işçilerin greve başlamasından sonra komşu ilçe Kartal’da da işçiler grev kararı aldı.

İstanbul’da CHP’li belediyelerdeki işçiler tek tek kazan kaldırdı.

Önceki gün Maltepe Belediyesi’ndeki işçilerin grev kararından sonra, ilçede çöp dağları baş gösterirken, Kartal Belediyesi’nde de aynı manzaralar yakında boy göstereceğe benziyor.

Sırasıyla Bakırköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe belediyelerinde çalışan işçilere Avcılar da katıldı. İşçiler uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altında toplu iş sözleşmesine imza atmak istese de belediye başkanları şartları kabul etmedi.

Kartal Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetiminin taleplerini kabul etmemesi üzerine Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler grev kararını astı.

İşçiler, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Sözleşme hakkımız grev silahımız. Kahrolsun işçi düşmanları. Kartal halkı emekçine sahip çık” sloganlarını attı.

Editör: TE Bilisim