Ermenistan’da darbe! Ülkede neler oluyor, son durum ne? Başbakan Paşinyan görevinden istifa edecek mi? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Karabağ'daki yenilginin ardından suların durulmadığı Ermenistan'da sıcak bir gelişme yaşandı. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nden 40 üst düzey rütbeli askeri personel, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesini istedi. Hükümet yanlısı ve muhalif tarafların sokağa çıkmasıyla birlikte vatandaşlar birbirine girdi. Peki, Ermenistan’da darbe! Ülkede neler oluyor, son durum ne? Başbakan Paşinyan görevinden istifa edecek mi? İşte tüm detaylar haberimizde…

ERMENİSTAN’DA NELER OLUYOR, SON DURUM NE?

Paşinyan ise "Ülkede darbe girişimi var." açıklamasını yaparak destekçilerini sokağa çıkmaya davet etti. Yaşan gelişmenin ardından Paşinyan'ın ulusa sesleniş konuşması yapacağı açıklandı.

Öte yandan istifa çağrısı yapan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın ise Paşinyan tarafından görevden aldığı duyuruldu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ise Genelkurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamadı. Ermenistan ordusundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı ve hükümeti Ermeni halkı için bu kritik durumda artık yeterli kararlar alamayacaktır. Ordu, uzun bir süre, Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan saldırılara, sabırla tahammül etti, ancak her şeyin bir sınırı var.

Silahlı Kuvvetleri, halkıyla düşmana karşı savaşmak için görevini onurla yerine getirmiştir. Mevcut yetkililerin verimsiz yönetimi dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi.

Tüm bu yaşananların ardından Rusya'dan da ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov açıklamasında "Ermenistan’daki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Ancak yaşananlar, Ermenistan’ın içişleri meselesidir" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN PAŞİNYAN GÖREVİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?

Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Açıklama sonrası Başbakan Paşinyan "Ülkede bir darbe girişimi yaşanıyor" dedi. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı, hükümet, Ermeni halkı için bu kritik durumda artık yeterli kararlar alamayacaktır. Uzun bir süre, Silahlı Kuvvetler, mevcut hükümetin Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan 'saldırılarını' sabırla tolere etti, ancak her şeyin sınırı var. RA Silahlı Kuvvetleri, halkıyla düşmana karşı savaşmak için görevini onurla yerine getirmiştir. Mevcut yetkililerin verimsiz yönetimi dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi.

Editör: TE Bilisim