Çift taraflı yüz temizleme fırçası nasıl kullanılır? sorusu merak edilen konular arasında yerini aldı. Cildinizi temizleme ürünleriyle arındırırken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Özellikle yüz temizleme fırçası ile desteklerseniz cildin kalıcı güzelliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz. Ölü cilt hücrelerini temizlemek için çift taraflı yüz temizleme fırçası kullanabilirsiniz. Peki, Çift taraflı yüz temizleme fırçası nasıl kullanılır?

ÇİFT TARAFLI YÜZ TEMİZLEME FIRÇASI NASIL KULLANILIR?

Yüz temizleme fırçanızı temizleme ürünlerine yardımcı ürün olarak kullanılan ve her kadının cilt bakım seti içinde olması gereken bir üründür. Yüz temizleme fırçası ne işe yarar diye merak edenler için hemen açıklayalım. Yüz temizleme fırçası cildinizde bulunan ölü cilt hücrelerini temizlemeyi, lekelerin görünümünü azaltmayı ve cildinizin daha yumuşak olmasını sağlamaktadır. Diğer temizleme gereçlerine göre daha kısa sürede daha etkili çözüm sunan yüz temizleme fırçası ayrıca doğru ve düzenli kullanımda peeling etkili kremlerden bile daha kalıcı çözümler sunabilir. Evde yüz temizleme işini kolay ve pratik bir hale getiren yüz temileme fırçalarını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca diğer cilt ürünleri gibi cillte herhangi bir tahrişe sebebiyet vermeyen yüz temizleme fırçasının farklı çeşitleri de bulunmaktadır.

Yüz temizleme fırçasını doğru kullanmak, istenilen sonuca ulaşılabilmesi açısından oldukça önemlidir. Yüz temizleme fırçası arzuya göre ıslak ciltte de kuru ciltte de kullanılabilir. Ancak her iki durumda da şu kullanım talimatlarına uymanızı öneririz.

Yüz temizleme fırçasını makyajınızı temizlemek için kullanabileceğiniz gibi günlük yaşamın toz ve kirinden arındırmak için de kullanabilirsiniz. Her iki uygulamada da başlamadan önce cilt tipinize uygun köpük ya da jel temizleyiciden fırçaya bir miktar sıkarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yüz temizleme fırçasını kuru cilte kullanırken; fırçayı cildinize çok fazla bastırmadan dairesel hareketlerle yüzünüzde gezdirin. Bir nokta üzerinde çok durmak ve fırçayı bastırmak cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Yüz temizleme fırçası ile özellikle burun ve çene bölgelerine yoğunlaşabilirsiniz.

Yüz temizleme fırçasını ıslak cildinize uygularken ise yüzünüzü suyla ıslattıktan sonra yüzünüze temizleme kremi sürün. Yüz temizleme kremini normal miktardan daha az uygulamanızda fayda var. Çünkü krem fırçanın etkisiyle fazla köpürebilir. Dairesel hareketlerle fırçayı yüzünüzde gezdirin. Fırçalama işlemi bittikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın ve ardından da cildinizi güzelce nemlendirin.

Editör: TE Bilisim