25 ve 26 Şubat tarihlerinde talep toplama işlemlerini gerçekleştiren Türk İlaç ve Serum Sanayi’nin halka arzına OYAK Yatırım  öncülük ediyor. TURK İlaç ve Serum Sanayi'nin borsada ne zaman işlem görecek merak ediliyor. Halka arz işleminden 67 milyon liralık mevcut sermayesini bedelli olarak 10.050.000 lira artırarak 77.050.000 liraya yükseltecek. Peki, Türk İlaç ve Serum Sanayi borsada ne zaman işlem görecek? Türk İlaç ve Serum Sanayi borsa kodu ne?

TÜRK İLAÇ VE SERUM SANAYİ BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

SPK'nin yayımladığı bültende yer alan bilgiye göre Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ.’nin mevcut ortaklarından Mehmet Berat Battal'ın sahip olduğu 13.400.000 TL nominal değerli 13.400.000 adet (B) grubu payların halka arz edileceği ve hisse başına 10 TL satış fiyatı uygulanacağı belirtildi. Turk İlaç ve Serum Sanayi halka arz sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise net olarak belirtilmedi. Önceki yapılan halka arzlarda ortalama bir hafta içerisinde sonuçlar açıklanıyordu. Halka arz açıklanma tarihi net olarak belirlenmedi.

TÜRK İLAÇ VE SERUM SANAYİ BORSA KODU NE?

23 milyon 450 bin adet hisse için 10 liradan talep toplandı. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da TRILC kodu ile işlem görecek.

SPK'de belirlenen bültende yapılan açıklamada, talepler fazla gelirse eğer pay satışı da yapılacağı bildirildi. Halka arzda fazla talep gelmesi halinde ise Mehmet Berat Battal’ın sahip olduğu 2.000.000 TL nominal değerli 2.000.000 adet (B) grubu payın ek satışı gerçekleştirilebilecek. Turk İlaç ve Serum Sanayi'nin hisseleri ne zaman hesaba geçer sorusuna ise henüz net cevap gelmedi. Oyak Yatırım aracılığı ile yapılan talep toplama işlemi 26 Şubat 2021 tarihinde sonuçlandı.

Editör: TE Bilisim