Muhtarlık seçimleri ne zaman? Muhtarlık seçimi ne zaman yapılacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Erken seçimlerin yeniden gündeme getirilmeye çalışılması vatandaşları Muhtarlık seçimleri ne zaman? Muhtarlık seçimi ne zaman yapılacak? Sorularını sormasına neden oldu. Türkiye’de olan seçimlerin belirli süre aralıklarla gerçekleştiğini ve yeni seçimlerin ne zaman olacağını araştıran vatandaşlar için tüm detaylarını haberimizde yer verdik. İşte detaylar…

MUHTAR SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Yerel seçimler 5 yılda bir yapılmaktadır. En son seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılmıştır. Dolayısı ile bir sonraki yerel seçim tarihi 31 Mart 2024 (Pazar gününe denk geliyor yine) tarihinde yapılacaktır.

Yerel seçimleri belediye, muhtarlık, il ve ilçe meclis üyeliklerinin hepsini kapsayan bir seçimdir. Bir sonraki yada önümüzdeki ilkbelediye ve muhtarlık seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde yapılacaktır.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok Büyükşehir Belediyesinin ayrıca kritik bazı illerin 2024 yılındaki yerel seçimleri şimdiden merak konusu. Şuan ki belediye başkanlarına düşen bir sonraki seçimlerde bizlerden oy istemeye yüzleri olsun istiyorlarsa vatandaşa daha çok hizmet etmeleridir. Ayrıca daha az yakınlarını iş güç sahibi yapmaları da ayrı bir ricamız. Hani diyoruz ki kazan değil bari kepçe ile götürün.

MUHTARLIK SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YSK'nın 2019 yerel seçim tarihlerini Resmi Gazete'de yayımlaması kararında, 2972 sayılı "Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi" Kanununun 8. Maddesine göre ülkemizde Mahalli İdareler Seçimleri(Yerel Seçimler) 5 yılda bir yapılmaktadır. Bu tarihin belirlenmesi ise; her seçim döneminin beşinci yılındaki Ocak ayının ilk günü başlangıç tarihi olarak belirlenir ve aynı yılın Mart ayının son günü olan Pazar günü de oy verme işlemi gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim