İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dijital Dünya Çalıştayı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Altun, "Akıllı telefonların yaygınlaştığı, bilginin demokratikleştiği, sosyal medyanın mecra olmaktan çıkıp, aktörleştiği bir dönemi tecrübe ediyoruz. Dijitalleşmenin inkâr edilemez bir gerçek hâline geldiğini hepimiz görüyoruz." dedi. 

Altun konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bugün karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden biri dijital faşizmdir. Dünyanın belirli bir bölgesinde kümelenmiş bir avuç şirket, “hakikatin tekelini” ellerinde tuttuğunu iddia ediyorlar.

ABD ve AB’nin terör listesindeki PKK’nın, 15 Temmuz’da 251 masum insanı şehit eden FETÖ’nün elebaşıları, sosyal medya platformlarında serbestçe propaganda yapmaya devam etmektedir.

Eli kanlı terör örgütüne destek sağlayanlar, FETÖ’yü ve başındaki terörist ele başını himaye edenler büyük bir suça ortaklık yaptıklarının farkına varmalıdır. Biz bunu haykırmaya devam edeceğiz, bu gerçek karşısında susmayacağız.

Özellikle yurtdışı kaynaklı dezenformasyonu bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor; gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. İletişim Başkanlığı olarak bu konuda agresif ve proaktif bir yaklaşım benimsiyoruz.

Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde nasıl sessizlerin sesi, mazlumların hamisi hâline geldiyse; iletişim alanında da hakikat mücadelesinin en ön saflarında yer alacaktır."

Editör: TE Bilisim