Ceyhun Aşirov / Özel Haber

Başta terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG olmak üzere Esed yönetimi ve müttefikleri, Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelerde sivil alanları sık sık hedef alıyor. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırdığı Cerablus ve Bab ilçeleri sıkça saldırıların hedefi oluyor. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantıları, bu ilçelere sık sık sızma girişiminde bulunurken zaman zaman bombalı saldırılar düzenliyor. Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, önceki akşam saatlerinde balistik füzelerin hedefi oldu. Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

Halep ve Lazkiye’den fırlatıldı

Alınan bilgilere göre, Hamran’ın Akdeniz’den atılan balistik füzelerle vurulduğu aktarılırken, El Bab’ın kuzeyindeki Tarhin bölgesi ise Esed’in kontrolünde bulunan Şeale ve Kuveyris askeri üslerinden ateşlenen füzelerle vuruldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan SMO sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud, “El Bab’daki benzin istasyonlarına isabet eden füzeler Halep/Kuveyris ve Lazkiye’deki Himeymim üslerinden ateşlendi” diye konuştu. Füzelerin El Bab’ta bulunan bir akaryakıt istasyonuna isabet ettiğini belirten SMO 3.Kolordu komutanı Ahmed Nur, “El Bab doğusundaki Hamran köyünde bulunan akaryakıt istasyonuna 3 balistik füze isabet etti. Bu saldırıyı Rusya’nın düzenlediğini değerlendiriyoruz” dedi.

Fırat Kalkanı hedefte

Son iki haftadır Suriye’nin Kuzeyi başta Afrin, Cerablus, El Bab bölgeleri sık sık terör saldırılarına da maruz kalıyor. Özellikle Tel Rifat bölgesinde organize olan terör örgütü PKK/YPG, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolündeki bölgelere geçerek eylemler yapmakta ve huzur ortamını bozmayı amaçlıyor. Bölge araştırmacıları diğer bölgelere nispeten Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelerde daha huzurlu bir ortamın olduğunu belirtiyor. Hatta Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonları ile temizlenen bölgelere geri göçün başladığı da biliniyor.

Editör: TE Bilisim