Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, aile kavramının önemini vurguladı. “Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz” diyen Erdoğan, “Toplum ayakta duramazsa geride ne devlet ne millet ne de medeniyet kalır” ifadelerini kullandı.

KADIN KOCASININ MALI DEĞİLDİR

Son dönemde gündemden düşmeyen kadına şiddet vakalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim inancımızda ve kültürümüzde kadın, kocasının veya babasının malı değil, onlarla aynı haklara sahip insandır. Hele hele kadına sırf cinsiyetinden dolayı eziyet etmenin hiçbir izahı olamaz” dedi.

KADIN ANNEDİR, EŞTİR, İNSANDIR

Kadını metalaştıran zihniyet toplumdan söküp atmanın önemine vurgu yapan Erdoğan, “Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan, velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa asla gelmeyeceğiz” diye konuştu.

Muhalefetin kadına şiddet olaylarında failin kimliğine baktığına dikkat çeken Erdoğan, TBMM’de yeni bir komisyon kurulacağını, “Biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz” sözleriyle duyurdu.

MECLİS'TE YENİ KOMİSYON KURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan İl Kongresi’nde, kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, “Şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz” dedi.

“Kadını anne, eş, evlat velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz, ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununa gelmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Türk milleti ile olan hesaplaşmalarına kadını alet edenleri mimleyecek ve her fırsatta gerçek yüzlerini ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, annelerin teröre gereken cevabı verdiğini belirterek, “Diyarbakır Anneleri birilerinin aklına tam 550 gün sonra ancak düşmüş. Terör örgütüyle arasına mesafe koymayı başaramayan veya bunu istemeyen parti konusunda mertçe bir tutum ortaya koyacaksınız. Terör örgütünün mensuplarıyla beraber yürüyeceksiniz, ‘Bizim onlarla bir ilgimiz yok diyeceksiniz’ Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz” diye sordu.

“BU NE UTANMAZLIKTIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aşı tedarikine yönelik iddialarını sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey ana muhalefetin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun. Bu ne utanmazlıktır ne vurdumduymazlıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar, şiddete ve tacize uğrayan kim olursa olsun, faili kendi meşreplerinden biriyse görmezden gelme, hadisenin üstünü kapatma konusunda birbirleriyle yarışırlar. Bunlar, baskıya uğrayan kadının önce başına, sonra duruşuna bakarlar, ona göre konuşurlar veya susarlar” diye konuştu.

SALGINDA ÜCRETSİZ HİZMET VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İşbirliği Platformu’nun (UİP) düzenlediği Boğaziçi Zirvesi’ne bir video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla salgının ilk yılını en az hasarla atlatan nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, “ Sağlık altyapımızın gücü sayesinde vatandaşlarımızın tamamına testten tedaviye her türlü sağlık hizmetini ücretsiz olarak sunduk. Hayata geçirdiğimiz destekler ve teşvikler için 311 milyar lirayı bulan bir kaynak kullanarak, her bir vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık. Sosyal destek ve kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere sosyal koruma kalkanıyla milletimize 54 milyar lira civarında kaynak aktardık” dedi.

Editör: TE Bilisim