Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris Camisi'ni ziyaret etti. Paris Camisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Macron'un, Cami Yöneticisi Chems-eddine Hafız ile "dostça ve sıcak" bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. 

Açıklamada, görüşmede Macron'un, Fransa'da yaşayan Müslümanlara dostluğunu ilettiği kaydedildi.

"YETERİ KADAR CAMİ KAPATAMADIK"

Geçtiğimiz haftalarda ise Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede Müslümanları hedef alan "ayrılıkçı" olarak bilinen yasa tasarısı hakkında "Müslümanlara ait 89 ibadethaneden 'ancak' 17'sini yasal gerekçelerle kapatabildik. Bana soruyorsunuz ne yapıyorsun diye. Cumhuriyet kanunları bu ibadethaneleri kapatmama müsaade etmiyor. Sunduğumuz yasa tasarısı İçişleri Bakanı'na bunları kapattırma imkanı tanıyor" demişti.

MACRON İSLAM DÜŞMANLIĞINA KILIF UYDURDU 

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2 Ekim 2020'de "İslamcı ayrılıkçı" yasa tasarısı olarak açıkladığı ve gelen tepkiler üzerine ismini "Cumhuriyet Yasalarına Saygıyı Güçlendiren Prensipler" olarak değiştirdiği yasa tasarısı, Müslümanları hedef alıyor.

Yasa tasarısı, Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor.

Editör: TE Bilisim