Miraç kandilinde okunacak dualar hangileridir? İşte Miraç Kandili’nde çekilecek zikirleri sizler için haberimizde derledik. Müslümanlar tarafından mübarek kabul edilen Miraç Kandili, Peygamber Efendimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği olaydır. İslam âlemi için çok önemli bir yere sahiptir. Her yıl mutluluk ve huzurla karşılanan bu mübarek günün gecesi, bu yıl da dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Bu mübarek günde Müslümanlar Miraç Kandilinde okunacak dualar hangileridir? Sorusunu araştırıp, Miraç Kandili’nde çekilecek zikirleri sizler içi haberimizde derledik. İşte detaylar…

MİRAÇ KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR HANGİLERİDİR? İŞTE MİRAÇ KANDİLİ’NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER

"Allah'ım! Acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, yaşlılıktan, katı kalplilikten, gafletten, düşkünlükten, zilletten ve meskenetten kuşkusuz sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fasıklıktan, ayrılık ve ihtilaftan, nifaktan, gösterişten ve riyadan sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzamdan, alaca hastalığından ve kötü hastalıklardan sana sığınırım."

"Allah'ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, işitilmeyen duadan, doymayan nefisten ve açlıktan kuşkusuz sana sığınırım. Çünkü açlık ne kötü yoldaştır. Hıyanetten de sana sığınırım, çünkü o ne kötü arkadaştır.”

“Tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, yaşlılıktan, ömrün en kötü çağına ulaşmaktan, Deccal'ın fitnesinden, kabir azabından, hayat ve ölümün fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım. Allah'ım! Kuşkusuz biz senden yolunda inleyen, ürperen ve tövbe eden kalpler istiyoruz. Allah'ım! Kuşkusuz biz senden kesin bağışlamanı, emrinin kurtarıcılarını, her günahtan selamet her iyiliği elde etme, cenneti kazanma ve cehennemden kurtuluş istiyoruz."

MİRAÇ KANDİLİNDE ÇEKİLECEK TESBİHLER

  • "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."
  • Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rekat namaz kılınır. 2 rekatte bir selâm verilir. Her rek'atte 1 Fâtiha, 10 İhlas-ı Serîf okunur.

MİRAÇ KANDİLİ ZİKİRLERİ

  • 10 gün 100 defa "Sübhanallahü hayyül Kayyum"
  • 10 gün 100 defa "Sübhanallahü ehadüs Samed"
  • 10 gün 100 defa "Sübhanallahü gafurur Rahiym" zikirlerini yapmak müstehaptir.

MİRAÇ KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR HANGİLERİDİR?

  • "Allah'ım! Verdiğin nimetin zeval bulmasından, bahşettiğin sağlık ve afiyetin sırt çevirmesinden, aniden vereceğin cezadan ve her çeşit gazabından kuşkusuz sana sığınırım."
  • "Allah'ım! Her çeşit kötü ahlaktan, kötü amelden, arzulardan ve hastalıklardan kuşkusuz sana sığınırım."
  • "Allah'ım! Kötü günden, kötü geceden, kötü andan, kötü arkadaştan ve oturduğum yerde kötü komşudan kuşkusuz sana sığınırım."
  • "Allah'ım! Senin gazabından rızana, cezandan affına sığınırım, senden yine sana sığınırım. Seni gerektiği gibi asla övmem. Sen kendi nefsini övdüğün gibisin."
  • "Allah'ım! Yaptığım şeyin ve yapmadığım şeyin şerrinden kuşkusuz sana sığınırım."
Editör: TE Bilisim