Kovid-19 Türkiye’de ne zaman başladı? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Dünya genelinde milyonlarca can alan ve almaya devam eden koronavirüs hastalığının Türkiye’ye ne zaman geldiği, ilk vakanın ne zaman olduğu ve ilk can kaybının ne zaman olduğu gibi sorular vatandaşlar tarafından merak konusu olunca detaylarını sizler için haberimizde derledik. Peki, Türkiye’de koronavirüsün ilk vakası ne zaman oldu? İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜSÜN İLK VAKASI NE ZAMAN OLDU?

Türkiye, covid-19'un en geç geldiği ülkeler arasında bulunuyor. Ancak birçok ülke, koronavirüse daha erken yakalandı. SARS-CoV-2 olarak adlandırılan bu virüs ise il olarak 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti konumunda olan Wuhan kentinde ortaya çıktı.

Çin'de ilk vakaların tespit edilmesiyle birlikte Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklar çeşitli önlemler aldı ve bu nedenlerle covid-19 virüsünün ülkeye gelişi geciktirilmiş oldu. Türkiye'de ilk vaka ise 11 Mart 2020 tarihinde görüldü.

KOVİD-19 TÜRKİYE’DE NE ZAMAN BAŞLADI?

Bilim Kurulu 10 Ocak 2020 tarihinde oluşturuldu. 11 Mart tarihinde ilk vaka açıklandı. Türkiye'de koronavirüs kaynaklı ilk can kaybı ise 17 Mart tarihinde yaşandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu gizemli ve adı konulamayan virüsü 30 Mart tarihinde küresel bir acil durum ilan etmişti. O virüsün adını o tarihte ilk kez 'KOVID-19' olarak ilan ettiler.

Türkiye’de ilk tedbirler 16 Mart’ta getirildi

Türkiye'de ilk kez 16 Mart 2020 tarihinde koronavirüs ile mücadele tedbirleri getirildi. 22 Mart'ta 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

23 Mart'ta uzaktan eğitim dönemi başladı. 4 Nisan 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta giriş- çıkışlar yasaklandı. Maske zorunluluğu geldi. 10 Nisan'da 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Son durum: aşılamada 10 milyon

Türkiye'de bugüne kadar aşılama ise 10 milyonu geçti. Harita pazartesi günü yani 15 günde bir güncellenecek. İstanbul'da son 3 haftada 100 bini geçti. İzmir'de 45'ten 66'ya çıktı. Ankara ise sarı kategoride yer alıyordu, rakamlar arttı.

Editör: TE Bilisim