İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi? İstiklal Marşı ne zaman kabul oldu? soruları vatandaşları tarafından merak konusu olunca detaylarını sizler için haberimizde derledik. Türk milletinin önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, milletin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlayan 'milli mutabakat metni' olarak kabul ediliyor. İstiklal Marşı’nın kabulünün üzerinden tam 100 yıl geçmesiyle birlikte çeşitli sorular merak konusu oldu. Tüm detayları sizler için haberimizde derledik…

İSTİKLAL MARŞI NE ZAMAN KABUL EDİLDİ?

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü kutlanacak. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde yıl boyunca İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un 17 Şubat 1921'de Sırat-ı Müstakim ile Hakimiyet-i Milliye'de yayımlanan ve Hamdullah Suphi Bey'in Meclis'te okuduğu ayakta alkışlanan İstiklal Marşı'nın, TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti.

İSTİKLAL MARŞI NE ZAMAN KABUL OLDU?

Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eser, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilmiştir. 1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Editör: TE Bilisim