Türkiye’yi sadece enerjide değil teknoloji alanında da bir üst lige çıkartacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 3. reaktörünün temeli dün atıldı. Uluslararası medyada da bir hayli yankı bulan habere CHP’den her zamanki gibi çatlak sesler yükseldi.

CHP YİNE KARŞI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Santrali'ne ihtiyacı olmadığını savunarak “İktidarın ticari değil, siyasi bir proje olarak dayattığı Akkuyu Nükleer Santrali, ne milli ne de yerli bir projedir.” dedi.

Hem istihdam hem de enerjide Türkiye’ye büyük katkısı olacak nükleer santrale yönelik ağır ithamlarda bulunan CHP’ye ise AK Parti’den cevap gecikmedi.

“DERT OLARAK CHP YETER”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP’nin tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Akbaşoğlu açıklamasında “Köprü, baraj yaparız karşı çıkarsınız, tüp geçit yaparız karşı çıkarsınız, yeni anayasa yapalım deriz karşı çıkarsınız, şimdi de elektrik ihtiyacımızın yüzde 10'unu karşılayacak nükleer enerjiye karşısınız. Ne diyelim dert olarak CHP yeter, Allah başka dert vermesin.” dedi.

ENERJİNİN YÜZDE 10'U AKKUYU'DAN

Türkiye'nin ilk  ilk nükleer enerji santrali Akkuyu, yılda toplam 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek Akkuyu'nun tüm üniteleri devreye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'u karşılanacak. Santral tek başına Ankara ve İzmir'in toplam elektrik talebini, İstanbul'un ise elektrik ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayabilecek.

Editör: TE Bilisim