Şehade İbrahim-İstanbul

Rum haber sitesi Cyprus Mail’de gündem yine Türkiye ve Mavi Vatan. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’ndeki (Ege) kararlı duruşu Rum medyasına “ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin kuzeyi, Irak ve Doğu Akdeniz’deki ülkesini tehdit eden tüm engelleri aşmada kararlı.” ifadeleriyle yansıdı.

Haberde, Rumların Türkiye’nin kararlılığı karşısında AB’den yardım dilemesi ve AB tarafından Türkiye’nin durdurulması gerektiğine dikkat çekildi.

TÜRKİYE’NİN DURUŞU CAYDIRICI!

Ayrıca Kıbrıslı Türklerin haklarını savunmada Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiği ve Rum kesiminin maksimalist isteklerine karşı çıktığı ifade edildi.

Öte yandan haberde Türkiye, 1974 yılında Kıbrıs'ta Rum katliamına karşı Türkleri kurtarmasına rağmen işgalci olmakla suçlandı.

Yunanistan'ı Kıbrıs'ın savunucusu olarak nitelendiren haberde Mavi Vatan sınırlarının Ege ve Akdeniz'de geniş kesimlerini içine aldığı da iddia edildi.

“KIBRIS BİRLEŞSİN”

Oxford Brookes Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Louısa Haviaras haberin devamında iki devletli siyasi çözümü görmezden gelerek Kıbrıs hakkında şu ifadelerde bulundu:

Şimdi Birleşmiş Milletler'in Nisan ayı sonlarında Cenevre'de Kıbrıs sorunu taraflarını bir araya getirmeye çalıştığı bir zamanda Kıbrıs'ı birleştirmek için her türlü çabayı göstermenin zamanı geldi. Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar için geçmişte yaptıkları gibi birbirlerinin haklarına ve tarihteki yerine saygı duyarak barış içinde yaşama zamanıdır.”

YUNANİSTAN'IN HUKUKSUZ ADIMLARI

Yunanistan’ın maksimalist tavırları sonucu anlaşmazlıkların sürdüğü Doğu Akdeniz ve Adalar Denizi’nde (Ege) Türkiye uzlaşmacı politikalar sergiliyor.

Silahlandırılmaması gereken adalara sınırsız silah sevkiyatı yapan Yunanistan Kıbrıs konusunda da anlaşmaları hiçe saymaya devam ediyor.

Aynı zamanda Türkiye’nin Mavi Vatan’daki  sınırlarını da ihlal ederek tacizlerini sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim