Ceyhun Aşirov / Özel Haber

Ukrayna’nın İşgal Altındaki Topraklardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yuri Grimchak, yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun tüm provokasyonlara cevap vereceğini söyledi.

Rusya bugün hem içeride hem de dışarıda iyi bir konumda değil, özellikle Kuzey Akım 2 ile ciddi problemler var” diyen Girimchak, “Bugün, bu projenin büyük olasılıkla işe yaramayacağını zaten anlıyorlar.

Rus hükümetine yurtiçi destek de azalıyor ve seçimler de yaklaşıyor. Bu nedenle halkın dikkatini buzdolabından televizyona çekmek ve halkı mevcut Rus hükümetinin etrafında savaş var diyerek konsolide etmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

ABD yeni Başkanı Joe Biden koltuğa oturmasıyla birlikte, Ukrayna’ya açık destek açıklamıştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de bu süreçte daha cesur adımlar atmaya başladı. Zelenski son dönemde Rusya taraftarlarına yönelik ülke çapında yaptırımları başlattı ve Rus yanlısı 3 televizyon kanalını kapatması dikkat çekti. 

Türk SIHA’ları caydırıcı olacak

Ukrayna’yı Rus işgalinden kurtarmak için harekete geçen Ukrayna bir yandan da askeri gücünü kuvvetlendirme hamlelerine girişti. Terörle mücadelenin yanı sıra Karabağ’da yaşanan Azerbaycan-Ermenistan savaşıyla da etkisini ispatlayan Türk SİHA’larını gözüne kestiren Ukrayna 6 adet sipariş verdi.

Satış sürecinin tamamlandığı açıklanırken, bölgeyi yakından takip eden uzmanlar Türk SİHA’larının olası Ukrayna-Rusya savaşında caydırıcı olacağı görüşünü savundu. Geçtiğimiz gün de Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, yaptığı açıklamada “Rus elektronik harp sistemleri, Bayraktar TB2’leri 1 saat bile durduramadılar. Bayraktar TB2 her zaman havadaydı” açıklaması yapmıştı.

Editör: TE Bilisim