Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında bugün sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Fenerbahçe, ligde son mücadelesinde deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'u 3-0 yenişti. Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki sarı-lacivertliler, haftaya 58 puan ve averajla 3. sırada giriyor.

İÇ SAHA FOBİSİ

Fenerbahçe, ligde bu sezon evinde yaşadığı kayıplarla dikkati çekiyor. Sarı-lacivertliler, ligde ev sahibi olduğu son 3 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarabildi. Söz konusu süreçte Galatasaray ve Göztepe'ye mağlup olan Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor ile berabere kaldı. Fenerbahçe, bu sezon evinde çıktığı 14 müsabakada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.

GENÇLERBİRLİĞİ 11 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Gençlerbirliği yeni teknik direktörü Özcan Bizati yönetiminde ilk maçına çıkacak. Başkent ekibinde Başakşehir mağlubiyeti sonrası teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yollar ayrılmıştı.

Ligde 11 maçtır kazanamayan kırmızı-siyahlılar, 21 puanla son sırada yer alıyor. Ankara ekibi bu maçı da kazanamazsa lig tarihindeki en uzun kazanamama serisini egale edecek. Gençlerbirliği en son 1969-70 sezonunda üst üste 12 maç kazanamamıştı.

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 5 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Mesut Özil, Sadık Çiftpınar, Sinan Gümüş ve Diego Perotti, bu maçta forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra sarı kart cezalısı Enner Valencia da Gençlerbirliği mücadelesinde kadroda yer alamayacak.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE 4 EKSİK VAR

Gençlerbirliği'nde ise Bogdan Stancu, Giovanni Sio, Pierre Polomat ve Zargo Toure Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek isimler.

4 OYUNCU SINIRDA

Fenerbahçe'de 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte Marcel Tisserand, İrfan Can Kahveci ve Caner Erkin yarın sarı kart görmeleri halinde Beşiktaş deplasmanında yer almayacak. Diğer yandan sarı kart sınırındaki Sinan Gümüş ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer alamayacak.

FENERBAHÇE - GENÇLERBİRLİĞİ

MUHTEMEL 11'LER!

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Novak, Ozan, Gustavo, Pelkas, Thiam, Samuel, Samatta

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeld, Johansson, Arda, Ömürcan, Halil İbrahim, Furman, Piris, Soner, Sefa, Candeias, Sandro Lima

HAKEM: Abdulkadir Bitigen

STAT: Ülker Stadı

SAAT: 19.00

YAYIN: beIN Sports HD 1

Editör: TE Bilisim