Middle East Eye sitesinde yer alan habere göre, İngiltere’deki Staffordshire köyünde inşa edilen Siyonist İsrail'e ait UAE Engines şirketi köy sakinleri tarafından protesto edildi. İsrail'in en büyük silah üreticilerinden biri olan ve işgal altındaki Filistin topraklarında savaş suçları tedarikçisi olarak bilinen şirket, köyün sakinleri tarafından istenmiyor. 


“FABRİKANIN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI”
Middle East Eye'a konuşan protestocu köy sakini “İsrail’i protesto ettiğimiz için gururluyum. Çünkü Elbit'in insansız hava araçlarının Gazze'de ve diğer yerlerde yaptıklarını ve yüzlerce insanı katlettiğini 10 yıldır izledim.” dedi. Üretilen makinelerin insan haklarının tüm ilkelerine aykırı olduğunu söyleyen protestocu Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti. 
Köy sakinlerinden Nattalie ise, fabrikayı protesto edenleri desteklediğini söylerken “Onlar fabrikanın gerçek yüzünü ifşa ettiler.” ifadelerini kullandı. 


“FABRİKA KAPATILMALI”
Staffordshire köyüne yakın bir bölgede yaşayan, adının açıklanmasını istemeyen, diğer bölge sakini ise Middle East Eye’e yaptığı açıklamasında “İnsanların protesto etme haklarının olduğunu düşünüyorum ve bu insanlar protestolarında oldukça haklı” ifadelerini kullanarak şunları ekledi: “Şahsen ben fabrikanın kapatılmasını görmek isterim, bu zor bir şey değil.”


İSRAİL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!
Fabrikayı kırmızıya boyanması ve camlarının protestocular tarafından kırılmasına rağmen İsrailli UAE Engines şirketinden henüz bir açıklama gelmedi.
Öte yandan bölge halkı, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 2014’te gerçekleşen ve 500’den fazla çocuk olmak üzere 2 bin 200 Filistinlinin katledilmesinde söz konusu fabrikanın desteği olduğu iddialarının yalanlanmadığını söylüyor.
Middle East Eye’in haberinde İsrailli fabrika hakkında açılan davada bazı duruşmalar iptal edilse de en son yapılacak duruşmanın 17 Mayıs'ta gerçekleşeceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim