Myanmar askeri yönetimin altıncı haftasına yaklaşırken, darbe karşıtı göstericiler Pazar günü de protestolarına devam etti. El Cezire'nin haberine göre, görgü tanıkları ve yerel basın, güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açtığını ve en az iki kişinin daha öldürüldüğünü bildirdi.

DEVRİME DEVRİM SÖZÜ

Siyasi Mahkumlara Yardım Derneği'nin savunucu grubu ordunun geçen ay iktidarı ele geçirmesine karşın ülke geneline yayılan protestolarda 80 kişinin öldürüldüğünü ve en az 2 bin 100 kişinin tutuklandığını söyledi. Şubat ayında ordunun iktidarı ele geçirmesinin ardından görevden alınan Myanmar'ın sivil hükümetinin lideri Aung San Suu Kyi askeri hükümeti devirmek için 'devrim' yürütme sözü verdi. 

'HALK KENDİNİ SAVUNMA HAKKINA SAHİP'

İktidardaki Ulusal Demokrasi Ligi partisinden en üst düzey yetkililerle birlikte Facebook üzerinden halka seslenen Mahn Win Khaing Than, 'Bu ulusun en karanlık anı ve şafağın yaklaştığı an' dedi. Than, sivil hükümetin, askeri baskılara karşı 'Halkın kendilerini savunma hakkına sahip olması için gerekli yasaları düzenlemeye çalışacağını' belirtti. 

Cumartesi günü ülkenin en büyük ikinci şehri Mandalay ile Pyay ve Twante bölgesinde toplam 7 ölüm olduğu bildirildi. Ölen 7 kişinin fotoğrafları birçok sosyal medya hesabında paylaşıldı. Ülkede kaos ortamının ne zaman durulacağı ise bilinmiyor. 

Editör: TE Bilisim