İsmail Yaşa / Diriliş Postası

On binlerce Yemenli’nin savaş ve açlık nedeniyle ölmesine sebep olan İran güdümündeki Husiler göçmen katliamına imza attı. ABD’nin İran’la yürüttüğü pazarlıktan güç alan teröristler 50’den fazla Etiyopyalı göçmeni “Savaşmayı reddettikleri” için yakarak katletti.

KÖMÜRLEŞMİŞ CESETLER

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, başkent Sana’daki yangında ölen göçmenler için Etiyopyalı mevkidaşı Abiy Ahmed Ali’ye taziye telgrafı göndererek üzüntülerini ifade etti. Yangın sonrası sosyal medyada yayınlanan görüntülerde küçücük bir odaya üst üste yığılmış ve kömürleşmiş cesetlerin yer aldığı görüldü.

KAZA DEĞİL SABOTAJ

Yangından sağ kurtulan Etiyopyalı göçmenler yangının kaza olmadığı görüşünde. Husilerin kendi saflarında savaşmayı reddeden göçmenleri cezalandırmak için gözaltı merkezini yaktığı iddialar arasında. Yangında 50 kişinin öldüğü belirtilse de Husilerin birçok cenazeyi gömerek gerçek sayıyı gizlediği öne sürülüyor.

İRAN’IN KOZU: GERİLİM

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Timothy Lenderking, Husilere ateşkes planı sunduklarını açıklamıştı. Amerikalıların Husiler ile yaptığı görüşmeler Washington ve İran arasındaki pazarlıkların parçası. Masada elini güçlendirmek isteyen Tahran, taşeron örgütleri aracılığıyla gerginliği tırmandırıyor.

Konunun detayları için, Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa'nın köşe yazısının tamamına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim