AÖL ders seçimi nasıl yapılır? 2021 AÖL ders seçimi son tarih ne zaman? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Açıköğretim üzerinde kayıtlı silik, donuk ve aktif durumda olan tüm öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılıyor. Kayıt yenileme işlemleri tamamlanan öğrencilerin ders seçme işlemlerini yapmaları gerekiyor. AÖL tarafından yapılan açıklama ile ders seçme işlemlerinin son tarihi duyuruldu. Peki, AÖL ders seçimi nasıl yapılır? 2021 AÖL ders seçimi son tarih ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ‘'Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

Sol tarafta yer alan ‘'Kayıt Yenileme / Ders Seçme'' başlığı altında yer alan ‘'Ders Seçme İşlemleri'' modülünü seçiniz.

Açılan sayfada seçebileceğiniz derslerin listesi gelecektir. Burada dersler dönem başlığı altında 1. Dönemden başlamak üzere sıralanmıştır.

Dersi seçmek için ilgili dersin satır başındaki simgeyi tıklayınız. Seçtiğiniz dersler bir alt tabloya atanacaktır.

Ders seçme sayfasında bulunan Otomatik Ders Seçme İşlemi İçin Tıklayınız kısmındaki Kaydet butonunu tıklamanız durumunda sistem otomatik olarak derslerinizi seçecektir.

AÖL DERS SEÇİMİ SON TARİH NE ZAMAN?

AÖL tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları için Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı silik, donuk ve aktif durumda olan tüm öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacak. Öğrencilerin bunun için herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığı duyuruldu.

12 Mart tarihinde başlayan 2. dönem ders seçme işlemleri, 19 Mart 2021 tarihinde mesai bitiminde sona erecek.

Editör: TE Bilisim