Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Gençler sizler her alanda Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz, bölücülüğe karşı birliğimizin teminatısınız. Milletine hizmeti temel alan fazilet abilerisiniz. Siz gençler var oldukça Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelerek oluşturduğumuz bu gurur tablosu hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin geleceğine olan inancımızı bir kat daha arttırmıştır. 

İnanıyorum ki İzmir 2023'te gümbür gümbür gelecek. Gençler ben de aşığım sizlere.

Kongremizde Gençlik Kolları Başkanlığı'na aday gösterdiğimiz Eyüp Kadri İnan'a şimdiden başarılar diliyorum. Eyüp kardeşimiz hem genel merkezde gem de İzmir'de başarılı çalışmalar ortaya koymuş bir kardeşimizdir. Partimizi hep birlikte başarıya taşıyacağız. Bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında partimize ve milletimize hizmet eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

" TBMM'DE 35 YAŞ ALTI 14 VEKİL VAR"

Sizde bu heyecan olur da bizde de bu aşk olmaz mı... Gerek Kocaeli, gerek İstanbuluyla gerek Hatay'ıyla gerek burayı tıklım tıklım dolduran gençlerimizle beraber inşallah sadece 2023 değil, 2053, 2071'e yürüyeceğiz. Şu anda 35 yaş altında TBMM'de 14 milletvekilimiz, belediyelerde 1472 kardeşimiz vazife yapıyor. 

Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Topunu getirin bizim gençlerimiz kadar değildir. Eğer yaş konusu olmamış olsa sayı 1 milyonda kalmaz. Şuanda sayı yaştan dolayı 1 milyonda kalıyor. Hanımlarda 5.5 milyon. Toplamda da zaten 11.5 milyonu aşan üye kaydına sahibiz. Gençlik kollarımız her yıl saflarına 750 bin üye katıyor. 

Yarını büyük ve güçlü Türkiye'nin önderleri ve mirasçıları olacaksınız. 

AK Parti olarak Türkiye'ye çağ atlatan mücadeleyi yürütrken gençler hep yanımızda oldu.

Gençler burayı iyi dinleyelim. Sizden Asım'ın neslisiniz. Yemen'de Kudüs'te Kut'ul Amare'de siz vardınız siz. Balkanlarda Çanakkale'de Galiçya'da siz vardınız. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Maraş'ta siz vardınız.

Nerede bir ay yıldızlı bayrak yükseldi ise, yere düşürmeyen de Asım'ın nesli sizdiniz. Gençler PKK'lı hainlerin karşısına dikilen Eren'ler, Yasin Börü'ler sizlerdiniz sizler. 15 Temmuz'da FETÖ'cülere geçit vermeyen Ömer Halisdemir'ler, Abdullah Olçok'lar sizlerdiniz. Gözünü kırpmadan ölüme giden kahramanlardınız.

Gençler sizler her alanda Türkiye'yi omuzlayan güçlersiniz, bölücülüğe karşı birliğimizin teminatısınız. Milletine hizmeti temel alan fazilet abilerisiniz. Siz gençler var oldukça Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak.

Sizler, bozgunculara karşı kardeşliğimizin, bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız.

Sevgili gençler sizlerle her bir araya gelişimde ısrarla hayal kurmanızı, hayallere koşmanızı istiyorum. Hedefiniz olmadan hayatınıza yön veremezsiniz.

Biz hayalimizi de hedefimizi de hayatımızı da mücadelemizi de Allah'ın rızasına ve milletin hizmetine adayan bir anlayışın sahipleriyiz. İşte bunun için bizim gençlerimize asırlarca hayal kurmayı unutturmak için çalıştırdılar. Üzüntüyle belirtmemiz gerekir ki uzunca bir şekilde oyalamayı da başardılar. Ne zaman hayal kurmaya başladık etrafımızdaki sis bulutunun dağılmaya ve gerçek gücümüzü görmeye başladık.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Birileri 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. Hayatın korkuyla geçmiş. Korkaksın bitiksin. Bu işler korkakların işi değil. Yürek ister yürek.

Sizler kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek çalıştığınız sürece karşınızda hep bunu engellemek isteyenler olacaktır. İmansız paslı yüreklerden korkmayın.

Gençler sizlerle birlikte girdiğimiz her mücadelenin sonu elbette zaferdir Yürüdüğümüz yolun sonu hayırdır. Rabbime beni böyle bir milletin ferdi olarak yarattığı sizler gibi yol arkadaşı bahşettiği için ne kadar hamd etsem azdır.

Hakkı ve hakikati araştırmak bulmak ve konuşmak yerine yalanı ve çarpıtmayı siyasetlerinin merkezlerine yerleştirdiklerini göreceksiniz. Sakın örnek almayın.

Siyasette de kötü örnekler vardır; kendi birikimi ve gayretiyle siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarını kötüleyerek, emeğinin üzerini basarak bunu yapmaya çalışanlar göreceksiniz.

Milletin gönlüne girmek yerine darbecilerin inayetine sığınanları göreceksiniz sakın örnek almayın.

İlkesizliği, hayasızlığı özellikle yüceltenlerin akıbeti felakettir. Lafa gelince dava deyip çıkarına dokunulunca istikameti bozulanları sakın örnek almayın.

Ülkesini kalkındırmak için çalışıp didinerek, proje üretmek, plan hazırlamak, icraat ortaya koymak yerine sadece 'siyaha beyaz', 'beyaza siyah' diyerek güya siyaset yapanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın.

Lafa gelince hep davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince veya çıkarlarına dokunulunca hemen istikameti bozanlar göreceksiniz. Sakın örnek almayın.

Editör: TE Bilisim