Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’nde gençlere seslendi. Erdoğan, “Sizler bozgunculara karşı kardeşliğimizin, bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız” dedi.

Konuşmasında gençlere, “Kısır hesaplarının peşinden koşanları örnek almayın” diyen Erdoğan, “Ülkesini kalkındırmak için çalışmak yerine sadece siyaha beyaz, beyaza siyah diyenler göreceksiniz. Sığlığı yüceltmek isteyenlerin sonu hep mahcubiyettir” ifadelerini kullandı.

“BIDEN BİZİMLE ÇALIŞMALI”

Erdoğan, Suriye krizinin 10. yılı dolayısıyla Bloomberg için yazdığı makalede ise Biden’a Türkiye ile çalışması tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, “Biden yönetimi, kampanya döneminde verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle çalışmalıdır” dedi. Erdoğan, Batı’nın önündeki en makul seçeneğin de Türkiye’yi desteklemesi olduğunu söyledi.

"SİZLER İNŞA VE İHYA HAREKETİMİZİN TEMİNATISINIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’nde gençlere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler bozgunculara karşı kardeşliğimizin, bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız” dedi.

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri ‘Sakın örnek almayın’ diyerek uyardığı konuşmasında, “Siyaset yoluyla ülkesine, şehrine, halkına hizmet etmek, eser kazandırmak yerine kısır hesaplarının peşinden koşanları göreceksiniz. Lafa gelince hep davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince veya çıkarlarına dokunulunca hemen istikameti bozanları göreceksiniz. Hakkı ve hakikati konuşmak, bulmak yerine, çarpıtmayı, yalanı siyasetlerinin merkezine yerleştirmek isteyenleri göreceksiniz. Yalanların er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Kısır hesaplar peşinde koşanlar göreceksiniz. Ülkesini kalkındırmak için çalışmak yerine sadece siyaha beyaz, beyaza siyah diyenler göreceksiniz. Sığlığı yüceltmek isteyenlerin sonu hep mahcubiyettir” diye konuştu.

“BİDEN YÖNETİMİ BİZİMLE ÇALIŞMALIDIR”

Tarihini, dilini, dinini, kültürünü kaybedip de varlığını sürdürebilen hiçbir topluluğun olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hayal kurmalarını ve peşinden koşmalarını öğüdünde bulunarak, “Her hayal gerçeğe dönüşmez ama hayal olmadan gerçek olmaz. Hayırsız hayalden Rabbimize sığınırız. Hayalsiz ilmin sonu felakete, hayalsiz sanatın sonu hüsrana varır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye krizinin 10. yılı dolayısıyla Bloomberg için yazdığı makalede, Türkiye’nin insani yardımlara öncülük ederek, terör örgütlerine karşı ön safta yer alarak ve diplomatik süreçlere aktif katkı sunarak Suriye’de gerekeni yapabilecek tek ülke olduğunu kanıtladığını belirterek, “Biden yönetimi, kampanya döneminde verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle çalışmalıdır” ifadelerini kullandı.

Krizin sonlandırılması çağrısı
Batı’nın önünde 3 seçenek bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, en makul seçeneğin Batı’nın Türkiye’yi desteklemesi, asgari maliyet ve azami etkiyle Suriye’de çözümün parçası haline gelmesi olduğunu belirterek, “Burada somut beklentimiz açıktır. Batı’nın öncelikle güvenli bölgelere saldıran ve eli kanlı rejime payanda olan YPG’ye karşı net bir tavır takınması gerekmektedir. Bunun yerine meşru Suriye muhalefetine gerekli destek sağlanarak barış ve istikrara yatırım yapılmalıdır. İlaveten, Batılı ülkelere insani krizin sonlandırılması noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirme çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim