Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi salı günü yayınladığı raporunda işgalci İsrail 172'si çocuk 305 Filistinliyi göçe zorladı. Ayrıca raporda 435 kişinin hayatını devam ettireceği temel ihtiyaçlara ulaşması daha da zorlaştı. El Cezire'nin haberine göre işgalci İsrail, binaların yasa dışı inşa edildiği bahanesiyle yıktığını ifade ediyor. Ancak Filistinliler, işgalci bir devletten bu tür izinlerin alınmasının imkansız olduğu kanaatinde.

EVLER HABERSİZ YIKILDI

İsrail'in kontrolü elinde tuttuğu bölge “C bölgesi” olarak isimlendiriliyor. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi raporunda, C bölgesindeki binaların yüzde 90’ının, ev sahiplerine haber verilmeden, habersiz olarak yıkıldığını açıkladı.

HUMSA EL BAKA KÖYÜ HEDEFTE 

El-Cezira’ya göre raporda işgalci İsrail'in Humsa El Baka köyünde başlattığı yıkım kampanyası da yer aldı. Buna göre İsrail sadece şubat ayında Humsa El Baka köyünü 5 kez hedef aldı.

Yalnızca bu köyde İsrailli yetkililer 51 bin dolardan fazla değere sahip 82 adet binayı gasp etti ve yıktı. İsrail ise, köyün askeri ateş bölgesinde olduğunu bahane ederek işgal girişimini meşrulaştırma çabasında. BM insan hakları uzmanları da Humsa Al Baka köyünü yok etme çabasında olan İsrail’e eylemlerini sonlandırmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim