Öğretmenler ne zaman aşı olacak 2021? Öğretmenler koronavirüs aşısını ne zaman yapacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ülke genelinde uygulanmaya başlanan koronavirüs aşısı 10 milyonu geçti. Aşı tablosunda yapılacak olan sırada hangi gurubun yer aldığını merak edip sıkça arama motorlarında araştırma yapan vatandaşlar için detayları araştırdık. Peki, Öğretmenler ne zaman aşı olacak 2021? Öğretmenler koronavirüs aşısını ne zaman yapacak? İşte tüm detaylar…

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK 2021?

Belirlenen takvime göre, birinci aşamanın A grubunda, sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf gibi tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Koronavirüs karşı ikinci doz aşısını olanların sayısı yarım milyonu aşarken, bazı sınıflarda yüz yüze eğitimin tekrar başlayacağı 1 Mart öncesinde öğretmenler aşılarının ilk dozunu almaya başlanacağı ifade edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır’da yaptığı konuşmada Şubat ayının son haftasında öğretmenlere ilk doz aşıların yapılacağını belirterek, “Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığına iletildi” açıklamalarında bulunmuştu.

ÖĞRETMENLER KORONAVİRÜS AŞISINI NE ZAMAN YAPACAK?

Birinci aşamanın B grubunda, yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor. İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor.

Bu sektörler şu şekilde sıralanıyor:

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar.

Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler, üçüncü aşamada ise öncelikle kronik hastalığı olan kişilere aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 ve 18-29 yaş grubu takip edecek.

Üçüncü aşamada son olarak diğer gruplarda bulunan, sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarındakilere aşı uygulanacak. Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

Editör: TE Bilisim