LGS sınavı ne zaman olacak 2021? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ne zaman yapılacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilip sıkça araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan örnek sorular lise aday öğrencileri heyecanlandırdı. Yeni sınav sistemine göre iki bölümden oluşacak olan LGS'de sayısal ve sözel sorular olarak öğrencilerin erişimine açılmasıyla sınavın ne zaman olacağı merak konusu oldu. Peki, LGS sınavı ne zaman olacak 2021? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

LGS SINAVI NE ZAMAN OLACAK 2021? LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 LGS Mart ayı örnek soruları MEB tarafından yayımlandı. Öğrenciler bütün bir yıl boyunca iyi bir lisede okumak için çalışmalarının ardından MEB sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına ilişkin Mart ayı örnek sorularını resmi internet sayfasında öğrencilere sundu.

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) MART AYI ÖRNEK SORULARI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik soru kitapçığını yayımladı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr/) erişilebilecek.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek merkezi sınavın tarihini 6 Haziran Pazar günü olarak belirledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un imzasıyla 81 ile gönderilen yazıyla, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınavın (LGS 2021) tarihi duyuruldu. Merkezi sınav, 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim