2019 yılında 4, 2020 yılında 5 ülkede iftar sofraları kuran HAYDER, 2021 yılında ülke sayısını 7’ye çıkardı.

Hoca Ahmet Yesevi Derneği, Yemen, Somali, Suriye, Etiyopya, Filistin ve Türkiye’de 500; Hindistan’da ise Keşmir ve Carkhand bölgelerinde toplamda 1000 kişilik Yesevi Sofrası kurarak, Ramazan ayı boyunca her gün 4000 ihtiyaç sahibi Müslümana iftar verecek...

Ramazan ayında bağışladığınız kumanya, fitre ve zekât bağışlarınız ise mağdur bir ailenin yahut bir talebenin veya bayramlık elbise bekleyen bir yetimin yüzünde tebessüme vesile olacak.

Suriye Yesevi Sofrası

Savaşın başladığı 2011 yılından bu yana çatışmaların hâlâ dinmediği Suriye, HAYDER’in en çok yardım götürdüğü ülke konumunda.

2015 yılında “Kamu Yararına Çalışan Dernekler Statüsü”ne sahip olan HAYDER, düzenli aralıklarla her ay Suriye’nin İdlib beldesinde çadır kentlere yardımlarınızı ulaştırıyor.

İdlib’e kumanya, battaniye ve giysi yardımları gibi temel insani yardım malzemelerinin yanı sıra un yardımı da gidiyor. Hatay Reyhanlı’da bulunan ekmek fırınında işlenen unlar pişirilerek kamplarda hayata tutunmaya çalışan 2000 aileye her gün dağıtılıyor.

HAYDER bu Ramazan-ı Şerif'te de Suriye'yi, İdlib'deki mazlum ve mağdur Müslümanları yalnız bırakmıyor.

Ramazan ayı boyunca her gün İdlib'de 500 kişilik Yesevi Sofrası kurulacak. Suriye'de bir kişilik iftar bedeli 10 TL'dir. Siz de bu Ramazan'da çadır kentlerde zor hayat şartları altında yaşayan bir mazlumun iftar yapmasına vesile olabilirsiniz.

Etiyopya Yesevi Sofrası

HAYDER, eğitim kurumunun bulunduğu ve yeni caminin de inşa edildiği alanda hem ilim talebelerine hem de bölge Müslümanlarına Ramazan-ı Şerif’te 30 gün boyunca her gün 500 kişilik Yesevi Sofrası kurarak, Müslüman kardeşlerimizle Ramazan sevincini paylaşacak...

Hz. Necaşi Eğitim Kurumu’nu 2016 yılında Etiyopya’da faaliyete açan HAYDER, 2020 yılının Nisan ayında ise kurumla aynı alanda bulunan arsada cami inşaatına başlamıştı. Cami inşaatının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yesevi Sofrası’nın kurulacağı alanda bulunan su kuyusu da dahil olmak üzere, Hoca Ahmet Yesevi Derneği Etiyopya’da bugüne dek 48 su kuyusu açtı.

Etiyopya'da bir kişilik iftar bedeli 15 TL'dir. Siz de dilediğiniz miktarda bağışta bulunabilirsiniz.

Yemen Yesevi Sofrası

“İman Yemenlidir, fıkıh Yemen'dedir, hikmet Yemen'dedir...”

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in övgüsüne mazhar olmuş, kalpleri pek zayıf, yürekli pek yufka olan kardeş halk Yemen’i bu Ramazan-ı Şerif’te de yalnız bırakmıyoruz.

Açlık, kıtlık, çatışmalar, hava saldırıları ve salgınla mücadele eden Yemen’e 2020 yılında iki ayrı seferle 2500 adet kumanya götüren HAYDER, 2021 yılında da yardımlarını sürdürüyor: 25 kg un, 10 kg pirinç, 10 kg şeker ve 2 lt yağdan oluşan yüzlerce gıda paketi Şubat  ayında bölge Müslümanlarına dağıtıldı. Yardımlar yıl boyu devam edecek. 

Yemen’e Ramazan ayı boyunca her gün 500 kişilik kuracağımız iftar sofralarına siz de katkıda bulunabilirsiniz. Yemen'de bir kişilik iftar bedeli 15 TL'dir.

Türkiye Yesevi Sofrası

HAYDER, yurt içinde binlerce mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibine yıl boyunca yardımlarınızı ulaştırıyor. İstanbul’un arka sokaklarındaki müşkül durumdaki 1000 aileye her ay kumanya paketi ve et dağıtımı yapılıyor.

HAYDER Aşevi’nde üretilen yemekler yüzlerce aileye ve binlerce ilim talebesinin sofrasına aş olarak gidiyor.

Dernek merkezinde bulunan İkram Noktası’ndan her gün onlarca aileye, yüzlerce kişilik sıcak yemek dağıtımı yıl boyunca her gün devam ediyor. Ramazan-ı Şerif ayı boyunca da iftarlık yemek dağıtımları durmaksızın sürecek...

Türkiye'de bir kişilik iftar bedeli 10 TL'dir. İstanbul'da ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde kuracağı Yesevi Sofralarına siz de destek olabilirsiniz.

Hindistan Yesevi Sofrası

Hoca Ahmet Yesevi Derneği’nin Asya kıtasında faaliyetlerini yürüttüğü bir ülke var: Hindistan...

İmâm-ı Rabbânî (Kuddise Sirruhu) gibi nice âlimin ömrünü ilim ve irşâd faaliyetlerine adadığı Hindistan’da Müslümanların zor günlerden geçtiği şu günlerde, HAYDER, bugüne dek 41 su kuyusunu hizmete açtı. 2020 yılı kurban organizasyonunda en çok kurban kesilen ülke de Hindistan olmuştu.

HAYDER, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te de Hindistan’ı yalnız bırakmıyor. Bu yıl Ramazan’da en çok iftarlık yemeğin kurulacağı ve dağıtılacağı ülke Hindistan olacak: Carkhand’da 500 kişilik, Keşmir’de 500 kişilik olmak üzere 30 gün boyunca her gün 1000 kişilik Yesevi Sofrası kuracağız.

Hindistan'da bir kişilik iftar bedeli 10 TL'dir.

Somali Yesevi Sofrası

Hoca Ahmet Yesevi Derneği, bu yıl bir ilk olarak Yesevi Sofrası’nı Somali’ye de taşıyor. Her gün 500 kişilik dağıtılacak iftar yemekleriyle yılın en güzel, en bereketli ayını geride bırakacağız...

HAYDER’in her yıl gerçekleştirdiği “Afrika’ya Umut Ol” yardım projesi kapsamında muhakkak uğradığı duraklardan biri de Somali.

2020 yılının Ekim ayında kalem, defter, çanta gibi yüzlerce temel eğitim malzemesi Somali’deki eğitim kurumunda ilim talebelerine dağıtılmıştı.

HAYDER’in kıymetli bir gönüldaşının Sadaka-i Cariye Projeler kapsamındaki bağışıyla, 2021 yılının ilk günlerinde Etiyopya’nın ardından Somali’de de cami inşaatına başlandı. Mescidin inşası büyük ölçüde tamamlandı, yıl içerisinde ibadete açılması planlanıyor.

Somali'de Ramazan-ı Şerif'te 30 gün boyunca kurulacak Yesevi Sofrasına siz de destek olabilirsiniz. Bir kişilik iftar bedeli 15 TL'dir. 

Filistin Yesevi Sofrası

Ve Filistin...

Ümmetin en derin yaralarından biri Filistin’e, Gazze’ye iftar bereketini taşıyoruz...

Ramazan-ı Şerif’te 30 gün boyunca 500 kişilik iftar yemeğini Siyonist İsrail’e karşı mallarıyla, canlarıyla mücadele eden Filistinli kardeşlerimiz için kuracağız.

Desteklerinizle on bir ayın sultanında, 1000 aydan daha hayırlı bir günün olduğu bu mübarek zamanda, ümmet coğrafyamızdaki 7 ülkeye Ramazan sevincini, kardeşliğimizi ve muhabbeti taşıyacağız...

Editör: TE Bilisim