Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 609 sayfalık iddianamesi, HDP’nin PKK ile göbek bağını delilleriyle gözler önüne serdi. Iddianameyle 687 isme siyaset yasağı istenirken binlerce çocuğu ailelerinden koparan HDP’nin kapatılacak olması annelerin yüreğine su serpti.

'KÜRTLER HDP TERÖRÜNDEN BIKTI'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davaya Diyarbakır annelerinden destek geldi. HDP’nin PKK’yı temsil ettiğini söyleyen anne Çiftçi, “HDP, PKK’ya kefildir, suç ortağıdır ve kapatılmalıdır.” dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 563. gününde sürüyor. Evlatları dağa kaçırılan aileler, “HDP kapanacak analar kazanacak” sloganıyla düzenledikleri yürüyüşle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davaya destek verdi.

“HDP’NİN MASKESİNİ DÜŞÜRDÜK”

Dağa 6 yıl önce kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe Çiftçi, aileler adına yaptığı açıklamada, evlat nöbetinin çocuklarına kavuşuncaya kadar devam edeceğini söyledi.

“HDP TERÖRÜN KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Çocuklarını HDP’nin kandırdığını ifade eden anne Çiftçi, Diyarbakır Anneleri olarak HDP’nin maskesini düşürdüklerini, kirli yüzünü herkese gösterdiklerini belirtti. HDP’nin Diyarbakır annelerinin hep karşısında olduğunu belirten Çiftçi,”Görüldü ki bizim rızamız olmadan çocuklarımızı alıp götürenlere ‘Bırakın bu çocukları’ demediler.

Hain terör örgütünü kınamadılar, ‘PKK’ya sırtımızı yasladık’ dediler.” ifadelerini kullandı. HDP’nin Kürt halkının hep karşısında olduğunu ifade eden Çiftçi, “Bize sırtlarını döndüler. HDP terörün kaynağı ve odağı olmuştur. HDP terörden besleniyor, sigortası PKK’dır.” diye konuştu.

'HDP PKK'YI TEMSİL EDİYOR'
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne açılan davaya annelerin destek verdiğini söyleyen çiftçi, “HDP, PKK’ya kefildir, suç ortağıdır ve kapatılmalıdır. Kürtler, HDP teröründen bıktı, usandı. HDP biz Kürtleri değil, PKK’yı temsil ediyor. Anneler olarak diyoruz ki, HDP ya kapanacak ya kapanacak. PKK, ya çökecek ya çökecek. Otura otura kazanacağız.” şeklinde konuştu.

PKK VASİLERİNE SİYASET YASAĞI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamenin satır aralarında çarpıcı ifadeler yer aldı. İddianamede net bir dille HDP yöneticilerinin terör örgütünün amacına hizmet ettiği belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu iddianemeye ulaşıldı. HDP’nin terörle iltisaklı olduğunu gözler önüne seren 609 sayfalık iddianamede, HDP binalarının teröristlerin buluşma noktası olduğu belirtilirken, HDP yöneticilerinin terör örgütünün amacına hizmet ettiği vurgulandı.

PKK’YA AÇIK DESTEK

Partinin hiçbir milli meselede Türkiye’nin yanında almadığına değinilen iddianamede, HDP’nin PKK terör örgütünün vesayeti altında ve onun talimatları doğrultusunda hareket ettiğinin altı çizildi.

HDP yöneticilerinin ısrarla PKK terör örgütüne “terör örgütü” ve onun aktif olarak bölücü yıkıcı eylemlerine katılan elemanlarına da terörist diyemediği kaydedildi.

İddianamede,TSK’nın gayesi ve kapsamı belli olan operasyonlarının HDP’li yöneticiler tarafından işgal girişimi gibi gösterilmeye çalışılarak terör örgütüne destek sağladıkları belirtildi.

TEHDİT GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Partinin Eş Genel Başkanlığını yapmış Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin terör örgütü lideri Öcalan’ın projesi olduğunu açıkça söylediklerine değinildi.

İddianamede ayrıca, “Hiçbir devlet, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve varlığına yönelen tehdidi görmezden gelemez ve bu tehdidin süreklilik kazanmasına izin veremez. Davalı partinin eylemleri devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına aykırı bulunmuş ve davalı parti aynı zamanda hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla bu nitelikteki suçları işlemiş, işlenmesini teşvik etmiş, bu suçları ve bu suçları işleyenleri övmüştür.” ifadelerine yer verildi.

KAPLAN’DAN ALÇAK TEHDİT

HDP’nin kapatılması istemiyle dava açılması sonrası HDP’li eski Milletvekili Hasip Kaplan sosyal medya hesabından kin kustu. Yaptığı paylaşımda halkı meydanlara çağıran Kaplan, “Partilerimizi kapatanların son durağı morg oldu” şeklinde tehditkâr ifadeler kullandı.

687 KİŞİYE SİYASET YASAĞI
İddianamede aralarında Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Pervin Buldan, Sezai Temelli, Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Ertuğrul Kürkçü, Ayhan Bilgen, Leyla Zana ve Ahmet Türk gibi isimlerin de bulunduğu 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilmesi talep edildi. İddianamede ayrıca, HDP’ye Hazine yardımının kesilmesi ve Hazine yardımı ödenmiş ise aynı miktarın Hazine’ye iade edilmesi istendi.
Editör: TE Bilisim