Tefsir alimi Muhammed Ali Es-Sabuni kimdir? Muhammed Ali Es-Sabuni vefat mı etti? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilip sıkça araştırılıyor. Bir süredir Türkiye’de ikamet edip eğitim faaliyetlerinde bulunan Muhammed Ali Es-Sabuni’nin vefat ettiği yönünden haberler gündem oldu. Peki, Tefsir alimi Muhammed Ali Es-Sabuni kimdir? Muhammed Ali Es-Sabuni vefat mı etti? İşte tüm detaylar haberimizde…

MUHAMMED ALİ ES-SABUNİ KİMDİR?

Din Alimi, yazar Muhammed Ali Es-Sabuni, 1 Ocak 1930 yılında Halep, Suriye'de dünyaya gelmiştir. 1952 yılında Ezher Üniversitesi, eş-Şeri'a fakültesini bitirmiştir. Daha sonra Şeri kada (yargı) bölümündeki tahassus eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun olmuştur.

Daha sonra el-Alimiyye diplomasını almaya hak kazanan Muhammed Ali Es-Sabuni, ardından ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek olan tedris faaliyetlerinde bulunmuştur. Sonradan Suudi Arabistan'a göç etmek durumunda kalmış ve burada Mekke-i Mükerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şeria fakültesinde dersler vermeye başlamıştır.

Buradaki tedris hizmeti yaklaşık yirmi sekiz yıl devam etmiş, bu uzun süre boyunca üniversite hocaları yetiştirmiş ve Ümmü'l-Kura Üniversitesinde birçok klasik eserin tahkikini yapmıştır.

MUHAMMED ALİ ES-SABUNİ VEFAT MI ETTİ?

İslam alimi Muhammed Ali Es-Sabuni'nin Yalova'da vefat etti. Es Sabuni bir müddettir Türkiye'de ikamet ediyordu.

Safvetü't Tefasir eserinin müellifi Muhammed Ali Es-Sabuni, İslam dünyasında saygın bir yere sahipti.

MUHAMMED ALİ ES-SABUNİ’NİN KİTAPLARI

  • Safvetü't-Tefâsîr
  • El-Mevârîs fi'ş-Şerîati'l-İslâmiyye
  • Min Künûzi's-Sünne
  • Ravâ'i'u'l-Beyân fî Tefsîri Âyâti'l-Ahkâm
  • Kubes min Nûri'l-Kur'âni'l-Kerîm
  • Es-Sünnetü'n-Nebeviyye Kismün mine'l-Vahyi'l-İlâhî el-Münezzel
Editör: TE Bilisim