Jandarma uzman çavuş alımı ne zaman sorusu sıkça araştırılıyor. Adaylar işlemlerini 21-31 Ocak 2021 tarihleri arasında yaparken adaylar alımların ne zaman hangi tarihte yapılacağını merak ediyor. Toplam 5 bin kişinin istihdam edileceği Jandarma uzman çavuş alımı için sonuçların açıklanacağı heyecanla bekleniyor.  Peki, Jandarma uzman çavuş alımı ne zaman 2021? Jandarma uzman erbaş alımı var mı?

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ALIMI NE ZAMAN 2021? JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI VAR MI?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın yayımladığı kılavuza göre; 3.770'i Komando-Asayiş, 925'i Lojistik Alt Branşlı (Mesleki Nitelikli), 265'i Muhabere, 14'ü At Bakıcısı, 13'ü Bot Serdümeni, 10'u Havacılık gibi ihtiyaç olan birçok pozisyona alımların gerçekleştirileceği bildirilmişti. https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden alınan başvuruların ardında adaylar Jandarma uzman erbaş alımı başvuru sonuçları için bekleyişe geçmişti. Fakat sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli olmazken önümüzdeki ay sonuçların açıklanası bekleniyor.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ALIMI MÜLAKATLARI NASIL PUANLANIYOR?

Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu için başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlar, müracaatlarını internet üzerinden gerçekleştirebilecek. 15 puan niteliğindeki 400 metre koşuda 75 saniye ve altı, 5 puan niteliğindeki durarak uzun atlamada 180 cm ve altı, 5 puan niteliğindeki 2 dakikalık mekikte 34 adet ve daha fazlası, 10 puan niteliğindeki barfikste kol çekmede ise 4 adet ve üzerinde başarı gösterenler, Jandarma uzman çavuş alımı mülakatını başarı ile tamamlamış kabul edilecek. İşte, Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları hakkında detaylar

Editör: TE Bilisim