PYBS ne zaman yatacak 2021? PYBS bursu ne zaman hesaplara yatacak? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile ortaöğretim 9, 10, 11’inci sınıfların katılım sağladığı Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler, PYBS burs parası alma hakkı kazanan öğrenciler burs ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını merak edip sıkça araştırıyor. Peki, PYBS ne zaman yatacak 2021? PYBS bursu ne zaman hesaplara yatacak? İşte tüm detaylar…

PYBS NE ZAMAN YATACAK 2021?

Ortaokul ve lise öğrencilerine verilen 2021 PYBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. İçeriğimize göz atarak İOKBS PYBS bursu sorgulama ekranına erişebilirsiniz.

Ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile ortaöğretim 9, 10, 11’inci sınıfların katılım sağladığı Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler, PYBS burs parası alma hakkı kazanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav sonrasında 2020 yılı itibariyle öğrenciler 290 lira burs almaya başlamıştı.

PYBS BURSU NE KADAR?

MEB tarafından düzenlenen bursluluk sınavıyla, gelir durumu düşük olan öğrencilerin sınavda başarılı olmaları halinde burs bağlanmaktadır. Her yıl bir kez gerçekleştirilen bursluluk sınavına 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri katılabiliyor. Sınavda başarılı olan öğrencilerin hesaplarına aylık olarak burs parası yatırılmaktadır.

Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 100 soru sorulmaktadır. Öğrencilerin sınava katılabilmeleri için bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir.

PYBS BURSU NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı bursları, 2021 yılının ilk 6 ayında 340 TL olarak öğrencilerin hesabına yatırılacak. PYBS burs ücretleri her ayın 25’inde öğrencilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

PYBS burs sorgulama ekranı için tıklayınız

Editör: TE Bilisim