Erhan Uğurlu / Özel Haber

Spor merkezlerinde ve okullarda 25 antrenörün aktif olarak görev aldığı Van’da yetişen sporcular Türkiye Şampiyonaları’na ve bölgede yapılan turnuvalara büyük katkılar sunmaya devam ediyor.

Spor merkezlerinde ve okullarda 25 antrenörün aktif olarak görev aldığı Van’da yetişen sporcular Türkiye Şampiyonaları’nda ve bölgede yapılan turnuvalara büyük katkılar sunmaya devam ediyor. Dahası karşılaşmalarda görev alan 20’ye yakın hakemin varlığı Van’ın Taekwon-do’da yükselişini sağladı. Bir zamanlar adı terörle anılan Van artık ulusal ve uluslararası başarılarıyla anılır oldu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Mezunu, Antrenörü ve eski milli sporcu olan Taekwon-do İl Temsilcisi Murat Yazlık bu başarının tesadüf olmadığını büyük emekler ve özveriler sonucu gerçekleştiğini vurguladı. Yazlık ayrıca “Biz çocuklarımıza sahip çıkmak onları kötü alışkanlıklardan korumak onların sosyal toplum içerisinde sosyalleşmeleri, fiziki olarak gelişimlerine katkı sağlamak için tüm Antrenörlerimizle çalışmaktayız. Fakat bizim bu kadar fedakârlıkla ve emekle ulaştığımız ve ulaşmaya devam ettiğimiz binlerce gencimizi ve çocuğumuzun potansiyel olarak çok üst düzey sporcular olacağını görmemize ve onları bu yolda desteklemek için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.

HEDEF DAHA FAZLA BAŞARI HİKÂYESİ

Şehirdeki sportif faaliyetlerin gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları tarafından daha fazla desteklenmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Yazlık “Taktir edersiniz ki bu kadar büyük potansiyeli olan bir branş ekonomik olarak da güçlü bir seviyeye ulaşmalı bu konuda ilimizde bulunan kurum müdürlerimizin ve iş adamlarımızın kulüplerimize ve sporcularımıza maddi ve manevi destek vermeleri gerekmektedir.

Bizim tek amacımız bu evlatlarımızı kötü alışkanlıklardan kötü ortamlardan alıkoymak ve onlara profesyonel bir spor hayatı sunmaktır. Van İlimize Nur Tatar ile olimpiyat madalyaları Dünya Şampiyonluğu Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşatan biziz bunun gibi birçok başarıyı da elde edebiliriz” mesajını verdi.

Editör: TE Bilisim