Uzlaştırmacı sınavı başvuru nasıl yapılır? Uzlaştırmacı sınav başvurusu Anadolu Üniversitesi ekranı ile ilgili detaylar sosyal medyada gündem konusu oldu. Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören adayların Uzlaştırmacı sınavıyla ilgili detayları merak edip arama motorunda sıkça Uzlaştırmacı sınavı başvuru nasıl yapılır? Uzlaştırmacı sınav başvurusu Anadolu Üniversitesi ekranı! gibi kelimeleri araştırıyor. Başvurunun nereden ve nasıl yapılacağı konusunda detaylarını sizler için haberimizde derledik…

UZLAŞTIRMACI SINAV BAŞVURUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EKRANI!

Uzlaştırma Sınavı Başvuruları başladı. Başvurular 29 Ocak – 09 Şubat 2018 tarihleri arasında https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. İlk olarak daha önce kayıt olmayan kişiler kayıt ol diyerek kayıt işlemini gerçekleştirebilir. Anadolu Üniversitesinin sistemine daha önceden kaydolanlar ise şifresi ile giriş yapabilirler.

UZLAŞTIRMACI SINAVI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kayıt işlemi sırasında kullandığınız e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek Giriş Yap butonuna basınız.

Başvuru sayfasına giriş yaptığınızda Başvurular, Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Eğitim Bilgileri, Askerlik Bilgileri, Şifre Güncelleme linkleri listelenmektedir. Başvuru yapabilmeniz öncelikle Kimlik Bilgileri linkinden fotoğraf yüklemesi yapmanız ve İletişim Bilgileri linkinden iletişim adresinizi girmeniz gerekmektedir. Eğitim Bilgileri ve Askerlik Bilgileri linklerinde yer alan bilgilerin doldurulması zorunlu değildir.

Kimlik Bilgileri bölümü sisteme giriş sırasında girdiğiniz nüfus bilgilerinizi gösterildiği ve profil fotoğrafınızı yüklediğiniz bölümdür.

T.C. Numarasıyla giriş yapanların bilgileri nüfus idaresinden çekildiği için bu bölümde güncelleme yapamamaktadır. Bilgilerinde değişiklik olan T.C. vatandaşları Bilgilerimi Mernisten Güncelle butonuna basarak bilgilerini güncelleyebilirler.

Profil fotoğrafınızı yüklemek için Fotoğraf Seçiniz butonuna basınız. Gelen paneldeki Fotoğraf Seçiniz butonuna basarak bilgisayarınızdan yüzünüzün tam görüneceği profil resminizi seçiniz. Ekranın orta tarafında yer alan beyaz dikdörtgen alanı profil fotoğrafınızın kesileceği alandır. Fare yardımı ile resminizi sağa, sola kaydırıp, resmin altında yer alan yakınlaştırma çubuğu ile resminizi büyültüp küçültebilirsiniz. Yüzünüzün tam olarak görülebilecek şekilde resmi ayarladıktan sonra Resmi Kırp Yükle butonuna basarak seçiniz. Kırptığınız fotoğrafta yüzünüz net olarak belirgin değilse, sistem yüklediğiniz fotoğrafı kabul etmeyecektir ve aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir. Bu durumda yeni bir fotoğraf seçiniz ve sisteme yükleyiniz.

Sisteme giriş yaptığınızda başvuru süreci aktif olan sınavlar Başvuruya açık sınavlar / Programlar linkinin altında listelenmektedir. Sınav seçimi yaparak Başvuru Yap butonuna basınız.

Başvuru bölümü 6 kısımdan oluşmaktadır sırayla tüm bölümleri tamamladıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir bölüm ile karşılaşacaksınız.

Bu İşlemin ardından Kredi/ Banka kartıyla ödeme yap işlemini seçip ödemeyi tamamlamalısınız. Ödeme İşleminiz başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinde Başvuru İşlemleriniz Başarı ile Tamamlanmıştır uyarısı verecek.

Editör: TE Bilisim