Levent Gültekin-Özel Haber

Dün akşam Vodafone Park’ta son derece kritik bir derbi oynayan ve 89.dakikada Ozan Tufan’ın attığı golle zirve yarışından tamamen kopmayan Fenerbahçe’de Altay Bayındır’ın sergilediği performans resmen ayakta alkışlandı.

Sezon başından beri istikrarını hiç bozmadığı gibi her geçen hafta üstüne koyarak giden süper yeteneğin dün akşam derbiye damga vurması dikkatlerden kaçmazken, milli eldivenin Ozan’ın attığı golden sonra gözyaşlarını tutamaması ise sarı lacivertli camiada ses getirdi.

Derbide Aboubakar, Atiba, Ghezzal gibi usta ayakların girdiği net gol pozisyonlarını başarıyla savuşturan, takımın maçtan kopmasını engelleyen ve arkadaşlarını ayakta tutmaya çalışan Altay Bayındır değerine değer katarken, 90 dakika sonunda sadece Fenerbahçelilerin değil taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin alkışını toplayan Altay’ın yalnızca Erol Bulut’tan takdir görmemesi soğuk duş etkisi yarattı. Ne maçtan sonra yayıncı kuruluşa, ne de basın toplantısında Altay’dan hiç bahsetmeyen Erol Bulut büyük tepki çekerken, 22 yaşındaki oyuncunun bu duruma oldukça içerlendiği bildirildi.

Yapılan istatistiklere göre sezon başından beri 19 puana direkt etki eden Altay Bayındır’ın takım arkadaşlarıyla birlikte Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Selçuk Şahin gibi isimlerin tebriklerini kabul ettiği kaydedilirken, genç futbolcuyu Fenerbahçe’ye getiren Ersun Yanal’ın unutulmaması da dipnot olarak düşüldü. Göreve gelir gelmez ‘Benim kalecim Altay’ diyerek Ali Koç ve yönetimine ısrarda bulunan Yanal’ın aradan geçen süreç içerisinde ne kadar haklı olduğu ortaya çıkarken, Temmuz 2019’da 1,5 milyon euro’ya alınan kalecinin 1,5 senede piyasasını 15 milyon euro’lara kadar çıkarması ise kulübü maddi anlamda rahatlatmasına yetti.

Bu sezon 31 maçta görev alan Altay Bayındır 2 sarı 1 kırmızı kart gördü.

Editör: TE Bilisim