Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

'AB'NİN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'YE BAĞLI'

Konuşmasında, AB ve Türkiye arasındaki iş birliğinin stratejik öneme sahip olduğuna işaret eden Szijjarto, bugün AB'nin güvenliğinin Türkiye'nin güvenliğine bağlı olduğunu ifade etti.

AB TÜRKİYE'YE SÖZ VERDİĞİ 8 MİLYAR AVROYU ÖDEMELİ

Szijjarto, "Türkiye'de 4 milyon sığınmacı yaşıyor. Eğer Türkiye, bu sığınmacıları tutmaya devam etmez ve onları bırakırsa, AB benzersiz bir krizle karşı karşıya kalır. Öncelikle AB, sözleşme kapsamında Türkiye'ye söz verdiği 6 milyar avroyu ödemeli." diye konuştu.

'TÜRKİYE; DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 20 EKONOMİSİ ARASINDA'

AB ile Türkiye arasındaki gümrük anlaşmanın da güncellenmesi gerektiğinin altını çizen Szijjarto, Türkiye'nin dünyanın en güçlü 20 ekonomisi arasında yer aldığını, bu yüzden anlaşmanın AB'nin de çıkarına olacağını kaydetti.

***

'BENCE BU KADAR NET KONUŞMANIN ZAMANI GELDİ'

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis de konuyla ilgili  Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanımız Péter Szijjártó Brüksel'de: '6 milyar euro ödensin. AB-TR mutabakatı ekonomik ve ticaret yönleriyle yenilensin. Gümrük Birliği yenilensin. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlıyor.' Bence bu kadar net konuşmanın zamanı geldi" ifadelerini kullandı. [haber devam ediyor]

Matis, daha önce de Türk zırhlısı Ejder Yalçın'ın artık bir dünya markası olduğunu dile getirmişti.

Viktor Matis, Türk zırhlısı Ejder Yalçın hakkındaki açıklamasında "Canavar bir şey. Garaj için biraz büyük kaldı. Neyse iyi ki ülke olarak aldık. Türk zırhlısı Ejder Yalçın 4x4 artık bir dünya markası" ifadelerini kullanmıştı.

10 EJDER YALÇIN, MACARİSTAN'A TESLİM EDİLDİ

Macaristan Savunma Bakanı Tibor Benkö ve Nurol Makina Genel Müdürü Engin Aykol, 11 Şubat 2021 tarihinde Nurol Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın'ın, Macar güvenlik güçlerine teslim töreninde konuşmuştu.

Benkö, 10 Ejder Yalçın 4x4 zırhlı muharebe aracının teslimatının yapıldığını, kısa süre içinde 40 zırhlı araç daha teslim alacaklarını söylemişti.

Aykol ise Ejder Yalçın'ın en modern teknolojiyle üretildiğini, 4x4 kategorisinde en güvenilir araç olarak görüldüğünü ve dünyanın birçok bölgesinde görev yaptığını vurgulamıştı.

Editör: TE Bilisim