Fondünün yapılışı zevkinize göre seçtiğiniz sütlü ve kakaolu çikolatanın eritilmesi sayesinde kolay ve zahmetsizdir. Föndü yapılış aşamasında belirli püf noktaları gözden kaçırmadan uygulandığında ortaya enfes lezzeti olan muhteşem bir tatlı çıkmaktadır. Föndü yapılışı, malzemelerin bulunabilirliği ve tadı ile yıllardan beri tercih edilen hafif ve lezzetli tatlıların başında gelmektedir. 

Fondünün Malzemeleri Nelerdir?

Fondünün malzemeleri şu şekildedir:

  • 10 adet çilek
  • 1 adet armut
  • 1 adet muz
  • 1adet portakal

Fondünün Yapılışı Nasıldır?

Fondünün yapılışı ilk olarak ısıya dayanıklı bir kaba çikolata ve kremayı karıştırmakla başlar. İçinde çikolata ve krema olan kabı, içi sıcak su dolu tencereye alarak özenli bir şekilde kabı tencerenin içine yerleştirin. Çikolata pürüzsüz bir hal alıncaya kadar sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Kıvam alan tatlıyı kup ve kâselere bölüştürerek meyve gibi batırma malzemeleriyle süsleyebilir sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Fondü hazırlanması kolay, lezzeti şahane olan tatlardandır. Hazırlanan Föndü için yukarıda verilen meyveleri isteğinize göre yıkayıp soyarak tatlının yanında servis edebilirsiniz. Meyve dilimlerini zevkinize göre soyarak dilimleyebilir ya da bölerek föndü yanında servise hazır hale getirebilirsiniz. Meyve seçimi tamamen kendi zevkinize göre tercih edilmelidir. İsteğinize göre farklı renkli ve sağlıklı vitamin deposu dilimlenmiş meyvelerle de Föndü lezzetini katlanarak artırabilirsiniz.


Föndü Yaparken Hangi Püf Noktalarına Dikkat Edilmelidir?

Föndü yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktası fondü kaynamaya başladığında hemen içine bir tatlı kaşığı krema daha koyarak karışımı hızlıca karıştırmaktır. Fondünün akışkan bir hal alması için bu teknik son derece önemlidir. Föndü yapılışı aşamasında ne kadar bekletilirse o kadar çok katılaşacağı için akışkan haldeyken farklı teknik ve sunum yöntemlerini tatlı üzerinde uygulamaya dikkat etmelisiniz.  

Farklı Önerilerle Yapılan Föndü Tarifleri Nelerdir?

Farklı önerilerle hazırlana föndü tarifleri ilk olarak egzotik Meksiko çikolatası ile yapılmıştır. Karışıma yarım çay kaşığı tarçın ve acı biber ekleyerek Föndü hazırlayabilir, tatlı şölenine ayrı bir tat ve aroma katabilirsiniz. Föndü için uygulanabilecek diğer farklı öneriler şunlardır:

  • Föndü tatlısı için karışıma eklediğiniz 1-2 çorba kaşığı Bailey Irish Cream ile romantik gününüzde özel ve unutulmayan bir tatlı keyfi yapabilirsiniz. 
  • Tatlıya 1-2 damla vanilya özü ekleyerek daha lezzetli ve hoş bir aroma katabilirsiniz.
  • Renkli, lezzetli ve farklı meyve sunumlarıyla tatlınız renklendirebilir, portakal rendesini tatlıya ekleyerek Föndü lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.
  • Fondüye ekleyebileceğiniz bir tutam Türk Kahvesi eşliğinde özellikle kahve tutkunu misafirlerinizi mutlu edebilir, kahvenin zinde tutan uyanık kalmanızda yardım eden kahve aromasıyla tatlıyı sevdiklerinizle keyifle tüketebilirsiniz.
  • Föndü içine, beyaz çikolata seviyorsanız ayrıca ekleyebilir, kısık ateşte erittiğiniz hoş koku ve aroması ile tatlıyı lezzetlendiren çikolatayı tatlı içinde sererek tüketebilirsiniz.
  • Damak zevkinize göre çikolatalı, sütlü, meyveli ve orman meyveli aromalı diğer sayısız çikolata malzemelerini ve meyvelerini Föndü içinde püre haline getirerek tüketebilir ya da tatlıya batırarak ya da tatlının yanına dilimleyerek sunum yapabilirsiniz.

Föndü tatlısı tatlı krizlerinin en etkili çözümü olarak gösterilen, özellikle İsviçre, Fransa, İtalya’ya özgü olan tatlı lezzetlerinin başında gelmektedir. Sıcak çikolatanın yanı sıra meyve ve krema eşliğinde muhteşem sunum özelliğiyle tadına doyulmayan tatlılardandır. Föndü tadı ile tanıştığınız tatlı; misafir ve dastarlarınızı ağırlarken lezzetli sunumlar yapabileceğiniz en özel tatlı lezzet şölenlerindendir.  Föndü yapılışı, tatlı sunumu, damakta bıraktığı tadı ile yıllardan beri farklı yapım aşamaları ve pratik yapım önerileriyle zengin aroması olan tatlılardandır.

Editör: TE Bilisim