İngiltere’de imamlık görevini yürüten Murat Küçük, gençlere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler ile herkesin takdirini kazanıyor.

Yakın zamanda narkotik madde ile mücadele amaçlı kısa film kayda alan Küçük, gençleri bağımlılıktan kurtarmaya çalışıyor. İmamlık görevinin yanı sıra “Bağımlılıktan Kurtuluş” adını verdiği kısa filmini çeken Küçük, mini belgeselin yönetmenliğini, senaristliğini ve kameramanlığını üstlendi.

Gençleri kendi imkanlarıyla iyi işlere yönlendirmeye çalışan Küçük, “Bağımlılıktan Kurtuluş” filmini şu not ile YouTube üzerinden yayınladı: “Altın çamura düştüğü zaman nasıl ki değerinden bir şey kaybetmiyorsa insan da hata yaptığı zaman insanlıktan çıkmaz, tövbe eder. Hatalarından vazgeçerse tertemiz pırıl pırıl olur.”

KİLİSE’DE KURAN OKUMUŞTU

Murat Küçük, yurtdışındaki bir kilisede, kürsüye çıkarak, Kur’an-ı Kerim’in surelerinden biri olan ‘Kafirun Suresi’ni okumasıyla gündeme gelmişti. 

“GENÇLERLE İLGİLENMEK İSTİYORUM”

Murat Küçük, İngiltere’ye imam olarak vazifelendirilmeden önce bazı yerel medyaya verdiği röportajlarda İngiltere’de özellikle gençler üzerinde güzel çalışmalar yapmak istediğini ifade etmişti. Küçük, “İnşallah İngiltere’ye gidince hep gençlerle uğraşmak, hep çocuklarla uğraşmak istiyorum. Orada bulunan vatandaşlarımızın orada kötü yollara bulaşmaması için en büyük gayreti onlara göstereceğim.” demişti.

MURAT KÜÇÜK KİMDİR?

İnegöl´de 2,5 senedir görev yapan Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük, gençlerle birlikte gerçekleştirdiği etkinlikler ile herkesin beğenisini kazanmıştı. Yaptığı yarışmalar ve güzel ahlak dersleri ile çocukların camiye gelmesinde önemli bir pay sahibi olan Küçük, yurt dışı görevi için bir süre önce İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Editör: TE Bilisim