Durim Abazi / Özel Haber

Yapılan araştırmalara göre, zencefil farklı hastalıkların şifasına vesile oluyor. Amerikan tıp uzmanları, bir yudum zencefilin üç saat içinde bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini ve ayrıca hastalanırsanız iyileşme süresini yarı yarıya azaltabileceğini kaydediyor. En büyük değerler, bağışıklık hücreleriyle savaşan virüsün aktivitesini yüzde 33 artıran antiviral bileşiklere gidiyor.

KRONİK AĞRILARI GİDERİYOR

Journal of Arthritis’te yapılan bir araştırmaya göre, günde sadece bir çay kaşığı zencefil, bir hafta sonra acı çekenlerin yüzde 63’ünde kronik ağrı ve sertliği gidermeye yardımcı oldu. Bu şifalı zencefilli içeceklerin her biri şeklinde bir doz almak eklem ağrısına yardımcı olacaktır.

TÜMÖRLERİN BÜYÜMESİ DURUYOR

Tüm dünyadan uzmanların katıldığı ve kanser üzerine yapılan araştırmaların tartışıldığı “Frontiers in Cancer Prevention Research” konferansında aktarılan bilimsel bir çalışmaya göre, düzenli olarak zencefil tüketimi veya zencefil takviyesi kullanımı, kolorektal (bağırsak, rektum veya her ikisi birden) kansere neden olan hücre yapısı değişimini baskılıyor ve tümörlerin büyümesini engelliyor. Michigan Üniversitesi’nden Dr. Rebecca Lui’nin araştırmasında zencefilin ana bileşeni “gingerol”ün kanserli yumurtalık hücrelerinin sayısını azaltarak mevcut tümörlerin küçülmesini sağladığı belirlendi.

SİNDİRİM PROBLEMLERİNİ HAFİFLETİYOR

Ilık ve baharatlı zencefil, sindirimi kolaylaştırabilir ve gelecekte mide problemleri olasılığını azaltabilir. Bu, zencefilin sindirim enzimi üretimini artırdığını ve gıdanın sindirim sisteminden geçişini hızlandıran kas kasılmalarına neden olduğunu bulan Tayvanlı araştırmacılar tarafından aktarıldı.

Editör: TE Bilisim