Ziraat Bankası Alpaslan Çakar kimdir? Alpaslan Çakar nereli, kaç yaşında? soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın görevini bırakması sonrasında genel müdürlük görevine Perakende Bankacılık-2 Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar'a devredilmesi bekleniyor. Alpaslan Çakar ile ilgili en çok merak edilen soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte detaylar…

ZİRAAT BANKASI ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR? ALPASLAN ÇAKAR NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında görevini bırakacağı ve ardından boşalan koltuğa ise Alpaslan Çakar getirileceği konuşuluyordu.

Sondakika gelen bilgilere göre ise, Ziraat Bankası Genel Müdürlük görevine Alpaslan Çakar atandı. 15 Temmuz 2011 tarihinden beri Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Aydın, Bankanın 26 Mart tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrası görevini Alpaslan Çakar’a devretti.

ALPASLAN ÇAKAR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1996 yılında Ziraat Bankasında Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayıp, Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunan Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı. Ağustos 2007 yılında Daire Başkanı olan Çakar, sırasıyla Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı, Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ocak 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasında Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çakar, Temmuz 2017-Haziran 2018 tarihleri arasında Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haziran 2018’den itibaren Perakende Bankacılık-2 Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim