Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakınındaki isim olan eski İstihbarat Başkanı Yardımcısı Ahmed el-Asiri, ABD tarafından hazırlanan Kaşıkçı Raporunda katil olarak anılmasının ardından ilk kez görüntülendi. Uçakta seyahat ederken görüntülenen Asiri için Suudi yönetimi Twitter’da birçok kişi tarafından eleştirildi.

''BİR KATİL ÖZGÜRCE YAŞIYOR''

Eski bir istihbarat ajanının oğlu olan Halid el-Cabri, Twitter'daki fotoğrafı etiketleyerek “Bir katil özgürce yaşıyor” dedi.

Keyfi olarak gözaltına alınan ve Suud zindanlarında bin gün kaldıktan sonra geçtiğimiz şubat ayında tahliye edilen insan hakları savunucusu Loujaın el-Hathoul “Bir katil özgürce nereye gidiyor?” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

NELER OLMUŞTU?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2018 yılında bazı evrakları almak için geldiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü. Başlangıçta kaybolduğunu söyleyen Suudi yetkililer, kısa bir süre sonra cinayeti itiraf etmişlerdi.

Veliaht Prens MbS, katliamdan bir süre sonra Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki tüm mesuliyetin kendisinde olduğunu kabul etmişti.

Türkiye’nin çabalarıyla örtbas edilemeyen katliamın arkasından Veliaht Prens MbS’nin olduğu ABD’nin Kaşıkçı Raporuna yansımıştı.

Suudi Arabistan bazı isimler hakkında şeffaf olmayan bir şekilde yargılasa da Kaşıkçı’nın failleri henüz hak ettiği cezayı almadı…

Editör: TE Bilisim