2021 ufka yolculuk sınavı ne zaman? Ufka yolculuk ödülleri nelerdir? Soruları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kültür ve bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk sınavına ilkokul ortaokul ve lise düzeyinde yer alan öğrenciler katılım sağlayabilecekler. Sınav şartları hakkında merak edilen detaylarını sizler için araştırdığımız sınavın ne zaman olacağı da merak konusu oldu. Peki, 2021 ufka yolculuk sınavı ne zaman? Ufka yolculuk yarışması ödülleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

2021 UFKA YOLCULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bilgi Ve Kültür Yarışması Sağlıklı Yaşam Konulu Bilgi Yarışması olan Ufka Yolculuk yarışmasının deneme sınavı bu yıl 28 Mart 2021 tarihinde yapılacaktır. Ufka yolculuk deneme sınavı hakkında detaylı bilgilere https://www.ufkayolculuk.com/tr/home/yarismatakvimi sayfasından ulaşabilirsiniz.

UFKA YOLCULUK YARIŞMA ŞARTLARI NELERDİR?

Yarışma üç farklı kategoride yapılacaktır.

İlkokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ilkokul öğrencileri. Sorumlu Olunan Eser: İçimdeki Dostlar

Ortaokul Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan ortaokul öğrencileri. Sorumlu Olunan Eser: Hastasızhane

Lise Kategorisi: Örgün veya açık öğretimde okuyan lise öğrencileri. Sorumlu Olunan Eser: Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Yarışmaya 31 Aralık 2020 tarihi esas alınarak 20 yaşından büyük olanlar (31.12.2000 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar) katılamazlar.

Yarışmaya başvuracak katılımcılardan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki kişisel veri sahiplerini bilgilendirmesi yapılarak, verilerin toplanması, işlenmesi ve aktarılmasının hukuki sebebini Kanun’un 5. maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen “ilgili kişinin açık rızası” olmak kaydıyla onayı alınarak aşağıdaki bilgiler talep edilecektir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır.)

  • Öğrencinin Adı- Soyadı
  • Öğrencinin Doğum Tarihi
  • Cinsiyeti
  • Kategorisi: İlkokul – Ortaokul - Lise
  • Öğrencinin Okulu
  • Okulun Bulunduğu İl ve İlçe
  • Veli Telefon Numarası (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)
  • Veli E-Posta Adresi (Kişinin açık rızası olmak kaydıyla)

Başvuru formunu doldurarak yarışmaya başvuran yarışmacılar 1. Aşama Sınavı’na katılacaklardır. 1. Aşama Sınav sonucunda her kategoride Türkiye sıralamasında ilk 10.000 yarışmacı 2. Aşama Sınava katılacaktır. Ayrıca kategorisinde il bazında ilk 15’e giren yarışmacılar Türkiye sıralamasında ilk 10.000 yarışmacı arasına giremeseler bile 2. Aşama Sınava girmeye hak kazanacaklardır.

Yarışmacılar 2. Aşama Sınava başvuru formunda beyan ettikleri ilin merkez ve ilçelerinde açılacak sınav merkezlerinde girebileceklerdir. Dereceye giren yarışmacılar, yarışmaya katıldıkları ilde ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, görev belgesi, öğrenci belgesi) ile ibraz etmeleri zorunludur. Dereceye girdikleri ilde ikamet ettiklerini ibraz edemeyen yarışmacıların hakları bir sonraki dereceye devreder.

2. Aşama Sınav için yarışma sınav merkezleri, başvuru yoğunluğuna göre belirlenebilecektir. Sınava katılım ücretsizdir.

Onaylarınız doğrultusunda düzenlenecek olan etkinliğimizin tüm aşamalarında "MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi Genel Esaslar Madde 5 (2) fıkra "Ticari amaç güdülen ve/veya katılımcılardan ücret talep edilen sosyal etkinliklere izin verilmez" hükmü doğrultusunda hareket edilecektir.

Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara e-posta ve SMS yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır.

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi 12 Nisan 2021 Pazartesi Saat: 20:00’dır.

NOT: Yarışmaya;

  • a) Server Yaşam Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları,
  • b) Yarışma Düzenleme Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları,
  • c) Soru Hazırlama Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacaklardır.

UFKA YOLCULUK YARIŞMASI ÖDÜLLERİ NELERDİR?

İlkokul kategorisinde 1, 2 ve 3’üncü olanlara: Laptop ve Elektrikli Kaykay

İlkokul kategorisinde 4 ile 10’uncu sırasında olanlara: Cep Telefonu ve Elektrikli Kaykay

İlkokul kategorisinde 11 ile 20’inci sırasında olanlara: Akıllı Saat ve Bisiklet

İlkokul kategorisinde 21 ile 50’inci sırasında olanlara: Bisiklet ve Bluetooth Kulaklık ödül olarak dağıtılacaktır.

Bu yıl yapılacak olan ufka yolculuk sınavının diğer kategori ödüllerini görmek için https://www.ufkayolculuk.com/tr/award web sayfasını ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim