THY uçak bileti iptal işlemi yapılırken, bilet satış sözleşmesinde belirtilen maddelere göre yapılmaktadır. Biletin hangi sınıftan olduğuna göre iptal ve iade işlemleri farklılık göstermektedir. Bilet iptali sonucunda kesinti ya da cezai işlemler uygulanmaktadır. Bu da biletin sınıfına göre farklılık gösterir.

Uçak bileti iptalini gerçekleştirebilmek için önce satış sözleşmesindeki koşulların sağlandığından emin olmak gerekir. Daha sonra THY müşteri hizmetleri ya da THY satış ofisleri ile iletişime geçilir. Bilet detayları paylaşılarak iptal ve iade talebinde bulunulur. İptal işlemi sonucu ya biletten kesinti ya da yapılan iptal için ücret talep edilir. Ücret talep edilmesi durumunda ödeme işlemi gerçekleştirilerek iptal işlemi tamamlanır.

THY uçak bileti satın almadan önce iptal ve iade koşulları incelenmelidir. Böylece bilet iptali gerçekleştirme durumunda ücretin ne kadarı alınabileceği ve hangi koşullarda iptal edinilebileceği bilinerek herhangi bir mağduriyetin önüne geçilebilir.

THY BİLET İPTAL NUMARASI

THY bilet iptali yapmak sadece online değil telefon hattı üzerinden de olmaktadır. İptal edilmek istenen bilet için 444 0 849 numaralı telefon aranarak bilet iptali talebinde bulunabilirsiniz. Gerekli bilgiler aktarıldıktan sonra iptal işlemi gerçekleşecektir.

THY BİLET SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Uçak bileti sorgulanırken internet üzerinden web sitesine girilir. Bilet rezervasyonu seçeneğine tıklanır. Çıkan sayfada PNR numarası girilmesi istenir. PNR numarası girildikten sonra bilet alan kişinin adı soyadı girilir. “Bileti Yönet” seçeneğine tıklanarak biletiniz ile ilgili detaylar sayfasına yönlendirilirsiniz. Böylece THY uçak bileti sorgulama işleminiz gerçekleşir.

THY BİLET SINIFLARI

Türk Hava Yolları seyahatiniz sırasında farklı uçuş sınıfları sunmaktadır. Bu sınıflar şu şekildedir:

  • Economy Class: Bütçeye uygun uçuş hizmetidir. Maksimum 15 kg bagaj hakkı vardır ve uçak içi ücretsiz imkanlardan yararlanılabilir. 15 cm’ye kadar yatabilen koltuklar bulunmaktadır. Kişisel ekran ve 4 yönlü baş desteği bulunmaktadır.
  • Business Class: Lüks uçuş hizmetidir. Maksimum 30 kg bagaj hakkı vardır. Koltuk farklılığı bulunmaktadır. Koltuk kontrol paneli ile uyku pozisyonuna geçebilir ve koltuğun masaj yapma özelliğinden yararlanılabilir. Koltuk kenarlarında prizler bulunmaktadır böylece elektronik aletleri şarj etme ve uçuş modunda rahatlıkla kullanabilme imkânı sağlar. Okuma lambası ve ayarlanabilir masa da mevcuttur. Ücretsiz ikram seçenekleri ekonomi sınıfına göre daha çoktur.

THY YARI ESNEK BİLET NEDİR? 

THY yarı esnek bilet ile istediğiniz zaman rezervasyonunun hakkında değişiklikler, uçak biletinizin iadesi, çocuk ve bebek indirimleri, uçağı kaçırma binememe gibi durumlarda kolaylık sağlayan bilet çeşididir.

  • Değişiklik işlemleri Türk Hava Yolları web sitesi üzerinden, Türk Hava Yolları çağrı merkezi ya da Türk Hava Yolları satış ofisleri tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Değişiklik işlemleri sırasında ücret farklılıkları çıkabilmektedir. Bu da yolcudan talep edilir.
  • Rezervasyon değişiklikleri gibi uçuş içi değişiklikler mutlaka uçuştan önce yapılmalıdır. Bilet iadesi işlemlerinde uçuştan önce iade talebi oluşturulmuşsa biletin alınan fiyatı üzerinden 40 dolar düşülerek iade işlemi gerçekleşir.
  • Eğer gidiş dönüş biletine sahip ve bileti açığa aldırmak istiyorsanız ilk uçuştan sonra bilet iptali gerçekleştirerek yapabilirsiniz.
  • Yarı esnek bilet seçeneği Çin varışlı ve dönüşlü uçuşlar için geçerli değildir.

Bu şartlar ile THY uçak biletinizi yarı esnek olarak alabilirisiniz.

THY PROMOSYONLU UÇAK BİLETİ NEDİR?

THY promosyonlu uçak biletleri uygun fiyata alınan ve üzerinde hiçbir değişiklik yapma hakkına sahip olunamayan bilet türüdür. Uygun fiyata sahip olduğu için koltuklar sınırlı sayıdadır. Türk Hava Yolları promosyonda şartlarında değişiklik yapma hakkını kendi içinde saklı tutar. Fakat ne kadar saklı tutmuş olsa da genelde bir değişiklik olmamaktadır. Promosyonlu biletlerin tarih sınırlamaları olabilmektedir.

Editör: TE Bilisim