TRT Belgesel ekranlarında Ailenin Yeni Üyesi porgramının sunucusu Reşat Strik kim ve nereli? Oldukça farklı coğrafyalarda ilginç kültürlerle birlikte onların ailelerine üye olan Reşat Strik'in nereli olduğu ve Türkçe bilip bilmediği takipçileri tarafından merak ediliyor. Zor coğrafyaların kaderlerini bir günlüğüne onlarla paylaşan Reşat Strik Müslüman mı? İşte Reşat Strik'in hayat hikayesi...

REŞAT STRİK KİMDİR?

22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya'nın Canberra şehrinde dünyaya gelen Reşat Strik, 41 yaşında.. Boşnak kökenli olan Reşat Strik, Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Kariyerinin ilk dönemlerinde Avustralya'da "Blue Heelers" ve "Headland"da rol alan Strik, daha sonra ABD'ye gitti. Reşat Strik, Amerika'da, ilk olarak "Tepenin Gözleri 2"de Mickey adlı bir Amerikan askerini canlandırdı. Çok geçmeden ünlü şarkıcı Jessica Simpson'ın "A Public Affair" klipinde rol aldı. 

Hong Konglu yönetmen Fruit Chan'ın psikolojik gerilim filmi "Don't Look Up" filminde ilk kez başrol oyuncusu olarak oynadı. 2010 yılında Bosna Hersek'e giden oyuncu, iki uzun metrajlı film ve reklam çalışmaları yaptı. Aynı zamanda burada bir evlilik de yapan Reşat Strik 2013 yılında Türkiye'ye geldi.

REŞAT STRİK TÜRKÇE BİLİYOR MU?

Bir yıl boyunca Türkçe dersi alan oyuncu, Diriliş Ertuğrul ve Filinta dizilerinde rol aldı. Reşat Strik, eşi ve iki çocuğuyla İstanbul'da yaşıyor.

REŞAT STRİK MÜSLÜMAN MI?

Boşnak kökenli program yapımcısı Reşat Strik inancına dair herhangi bir açıklama yapmış değil. Boşnak kökenli olduğu için program yapımcısının Müslüman olduğu düşünülüyor. 

Editör: TE Bilisim