MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeline sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına, daha doğrusu kökleşmesine hizmet etmektir." dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"(Büyük kongre) Türklüğün boynun bükmek, Türk milletini boyundurluk altına almak için ortam yoklayanlara seslenerek, kazananın Türkiye olacağını haykırdık. İstiklal için birlik, İstiklal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. Gayemiz daha güçlü bir Türkiye, daha kudretli bir devlettir. Bu mücadelede 3 hilal mücevher gibi parlayan şuurumuzun zihniyeti, Bozkurt ise, kutlu ülkülerimize giden yolun Ergenekon'dan beri kılavuzudur. 

Çile çeksek de, ilkelerimize çizik çekmedik. Mahkum olsak da irademize mahcubiyet lekesi düşürmedik. Zindana girdik, vatan sağ olsun dedik. Şehit olduk vatan bölünmez dedik. Gözyaşlarını içimize akıttık. Satanlardan, korkanlardan, dönenlerden, yorulanlardan, ilk sallantıda yoldan sapanlardan olmadık. Ülkücü yaşadık, ülkülerimizi fazilet ve fedakarlık ruhuyla yaşattık. Kimileri devrilmemizi bekledi, kimileri aramızdan devşirildi. Bazıları düşmemizi bekledi, bazıları yakamızdan düşüp gitti. Nefsine esir olanlar, çıkar ve ikbal peşinde niyetini kirletenler ya kendiliğinden ayrıldılar ya da gerçek yüzleri netleştiğinden ayıklandılar. 

Lafa geldi mi, büyük dava adamı rolüne bürünenlerin, süreç içinde ne kadar küçüldüğünü, ne kadar bayağılaştığını, başkalarının dolduruşuna gelerek nasıl kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük ve yaşadık. Bunların, Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı yapılan karanlık operasyonlarda figüranlığa nasıl da teşne olduklarını ibretle seyrettik. Çok şükür ayrık otlarından arına arına kabuğun içinde saklı duran özü çıkardık.

Her dem yeniden doğarak, her gün bir başka açarak, tuzakları bozarak, iftiraları yenerek, kumpas duvarlarını berheva ederek kutlu davamızı onun bunun doymaz kursağına bırakmadık, onun bunun melun emeline peşkeş çekmedik, çektirmedik.

Stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeline sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına, daha doğrusu kökleşmesine hizmet etmektir.

Sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir bir anayasa hazırlığı ikinci stratejik hedefimizdir.

Editör: TE Bilisim