Makam temsil gücü bulunan bir bayrak çeşidi olan makam bayrak genellikle makam odalarında ya da makam odası girişlerinde kullanılıyor. Günümüzde makamın temsili amacı ile küçük boyutlarda kullanılmakla birlikte bunun dışında büyük ebatlı olarak da tercih edildiği görülüyor. Ülkemizde gerek Türk bayrağı olarak gerekse de firma temsili gibi amaçlar için kullanılıyor.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Gerek boyut gerekse de malzeme olarak farklı makam bayrağı çeşitleri bulunuyor. Bunun yanında makam bayrağı örneğin saten, triko ya da pamuk katkılı olarak üretilebiliyor. Kullanım yerine göre aynı zamanda firmaların logoları ile zenginleştirilebilen çeşitleri de bulunuyor. Genel olarak makam bayraklarının çeşitli kullanım alanları ön plana çıkıyor.

Makam Bayrağı ve Kullanımı

Önemli günlerde kullanılan çeşitli bayrakların yanı sıra aynı zamanda makam temsil özelliği olan makam bayrağı da günümüzde kullanılıyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların genellikle makam odalarında tercih edilen bu bayrak çeşidi ile kurumun bazı niteliklerinin ortaya konulması mümkün olabiliyor.

Günümüzde farklı ebatlarda makam bayrağı bulunmakla birlikte bu bayrak kullanımının odalarda genellikle daha fazla olduğu görülüyor. Aynı zamanda bu bayrak Türk bayrağı temalı olabildiği gibi bu bayrağın kullanımı ile birlikte kurumsal logoların da temsil edilmesi mümkün olabiliyor.

Günümüzde bayrakların bu şekilde kullanımı ile birlikte gerek kurumsal gerekse de ulusal özelliklerin aktarılması mümkün olabiliyor.

Gönder Bayrak Nedir?

Adı üstünde göndere çekilmek için tasarlanan bu bayrak çeşidi yani gönder bayrak çeşitli ebatlarda olabiliyor. Okul bahçelerinde ve çeşitli resmi kurumlarda görebildiğimiz bu bayrak çeşidinin aynı zamanda özel kuruluşlarda da bulunduğu görülüyor.

Ülkemizde bu bayrak kullanımı ile birlikte aynı zamanda firmaların kendi logo ve görsellerini ifade etme şansı da bulunuyor.

Günümüzde gönder bayrak kullanımı hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Esas olarak bu bayrağın kullanımı şehir meydanlarda yüksek direklerde de kendini gösteriyor. Ülkemizde Türk bayrağının yanı sıra yabancı bayrakların da bu tür temsili mümkün oluyor.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Geniş bir kullanım alanı olan gönder bayrak çeşitli özel ve devlet kurumlarının bahçe ve bina girişlerinde bulunuyor. Aynı zamanda bu bayrak ürünü ülkemizde özel günlerde de yine temsil amacı ile kullanılabiliyor. Birçok farklı çeşidi olmakla birlikte ebatları farklılaşsa da en boy oranı sabit kalıyor. Kanunlar ile bu ebatların oranlarının korunması mümkün olabiliyor.

Gönder Bayrak Çeşitleri

Çeşit açısından bakıldığında yapıldığı kumaşın dışında büyüklük de önemli bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Esas olarak gönder bayrak direk boyuna göre 300x200 ebatlarına kadar büyüyebiliyor. Bunların dışında daha küçük ebatlı bayrak ürünleri de bulunabiliyor. Aynı zamanda hangi kumaş türünden üretildiği ile ilgili de çeşitli farklılıklar ortaya çıkıyor.

Flama Bayrak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Diğer bayrak türlerine göre biraz daha fazla kullanım alanı bulunan ve aynı zamanda farklı ebatları ve şekilleri olan flama bayrak birçok alanda tercih ediliyor. Genellikle çeşitli organizasyonlarda firmaları temsil etmek için tercih edilen bu bayrak ürünü aynı zamanda okullarda ya da özel kurumlarda da kullanılabilen bir bayrak çeşidi olarak ön plana çıkıyor.

Flama Bayrak Fiyatları

Fiyat olarak bakıldığında ise flama bayrak ürünlerinin kalitesine ve ebatlarına göre değişik fiyatlar ile satıldığı görülüyor. Günümüzde bu tür ürünlerin yaygın kullanımı nedeni ile fiyatlar uygun olabiliyor. Aynı zamanda özel baskılı bayrak isteyenlerin daha farklı ücretler ödemeleri mümkün olabiliyor. Günümüzde flama bayrak ürünlerini birçok farklı alanda görebilmek mümkün olabiliyor. Birçok yerde tercih ediliyor.

Editör: TE Bilisim