AK Parti döneminde hayata geçirilmiş birçok projeyi kendisi başlatmış gibi pazarlayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Atatürk Kitaplığı bünyesinde bulunan nadir eserlerin ve diğer yayınların dijital erişime açıldığını duyurdu.

Twitter’dan yaptığı açıklamada İmamoğlu “1 milyona yakın nadir esere dijital ortamda erişebilirsiniz. Atatürk Kitaplığı koleksiyonundaki 1 milyona yakın nadir eser sayfasına ve 1308 yayına rahatlıkla erişebilirsiniz. İBB olarak bir yandan yeni kütüphaneler yaparken diğer yandan dijital erişimi artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, BAŞKASININ YAPTIĞI İLE ÖVÜNÜYOR

Atatürk Kitaplığını kendi icraati olarak lanse eden CHP’li İmamoğlu, paylaşımı sonrası eleştirilerin odağı oldu.

Vatandaşlar, İmamoğlu’nun kitaplığa büyük hizmetleri olan Atatürk Kitaplığı'nın eski Müdürü Ramazan Minder’i görevden alarak Avrupa Yakası Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne "bilgisayar işletmeni" yaptığını hatırlattı.

İmamoğlu’nun eski müdür Minder’in yaptıklarıyla övündüğü dile getirildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'nin bünyesindeki Atatürk Kitaplığı'nın Müdürü Ramazan Minder, İmamoğlu tarafından görevinden alınarak Avrupa Yakası Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne "bilgisayar işletmeni" olarak sürgün edilmişti.

Görevden alınan Minder konuya ilişkin, "Bu beni çok rahatsız etti. Kalbimi de kırdı. Hizmet eden insanlara bir teşekkür edilmeliydi" demişti.

Editör: TE Bilisim