Ömrünü mesleğine adayan ve kendisi gibi birçok hekim yetiştiren "hocaların hocası" olarak bilinen dahiliye uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ile Kovid-19 nedeniyle vefat eden  sağlık çalışanları için İstanbul'daki bazı hastanelerde anma etkinliği düzenlendi.

EMEKLERİ UNUTULMADI

Okmeydanı'nda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ndeki anmaya katılan sağlık çalışanları, saygı duruşunda bulundu. Başhekim Yardımcısı Ömer Aydın, Cemil Taşçıoğlu ve diğer sağlık çalışanlarının emeklerinin unutulmadığını söyledi. Beylikdüzü'ndeki Medicana Hastanesi'nde de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları anıldı. Hastane girişinde toplanan sağlık çalışanlarının 1 dakikalık saygı duruşuna, bazı hastaların da katıldığı gözlendi.

PROF. DR. CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Taşcıoğlu, 6 çocuklu Muhammed ve Fazilet Taşcıoğlu çiftinin ikinci evladı olarak, 1952'de Rize'de dünyaya geldi. Henüz 2 yaşındayken ailesi İstanbul'a taşınan Taşcıoğlu, ilköğrenimini Sultantepe İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul ve liseyi Marmara Koleji'nde dereceyle bitiren Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi'ni de dereceyle kazandı. Mezuniyetinin ardından vatani görevini Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ifa eden Taşcıoğlu, daha sonra mecburi hizmet için gittiği Şanlıurfa'da 6 yıl hekimlik yaptı. Cemil Taşcıoğlu, yıllar sonra döndüğü İstanbul'da, mezunu olduğu İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Genel Dahiliye Kliniği'nde ihtisasa başladı ve sırasıyla iç hastalıkları uzmanı, doçent ve profesör unvanını aldı.

Virüsle mücadelede hayatını kaybeden ilk Türk hekim olan Taşçıoğlu ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle tedavi altına alınmıştı. Uzun sürem yaşam savaşını kaybeden Taşçıoğlu 1 Nisan 2020’de aramızdan ayrılmıştı.

Editör: TE Bilisim