Bilgisayarınızda herhangi bir ekran ya da uygulamanın ekran görüntüsünü almak için, aşağıdaki 6 yöntemden birini tercih edebilirsiniz.

1- FN + PRİNT SCREEN

En yaygın olarak kullanılan ekran görüntüsü alma yöntemlerinden bir tanesidir. FN ve Print Screen tuşuna bastıktan sonra alınan ekran görüntüsü otomatik olarak herhangi bir yere kaydolmaz. Ekran görüntüsünü görebilmek için Paint gibi uygulamalara giderek yapıştır demeniz gerekir. Sonrasında ekran görüntüsü resim olarak ekrana gelecektir. Buradan istediğiniz değişiklikleri ve düzenlemeleri yaparak aldığınız ekran görüntüsünü resim olarak kaydedebilirsiniz.

2- WİNDOWS + PRİNT SCREEN

En yaygın olarak kullanılan ekran görüntüsü alma yöntemlerinden bir diğer de Windows ve Print Screen tuşlarını kullanmaktır. Bu iki tuşu kullanarak aldığınız ekran görüntüsü bilgisayarınızdaki “Ekran Görüntüleri” klasörünün içerisine kaydolacaktır. Buradan kaydettiğiniz görüntüye ulaşabilirsiniz.

3- EKRAN ALINTISI ARACI

Bir diğer yöntem “Ekran Alıntısı Aracı”nı kullanmak. Programı bulmak için arama çubuğuna “Erkan Alıntısı Aracı” yazabilirsiniz. Programı açıktan sonra “Yeni” seçeneğini tercih ederek kaydetmek istediğiniz alanı düzenleyip kaydedebilirsiniz.

4- WİNDOWS + SHİFT + S

Bu üç tuşa aynı anda bastıktan sonra ekran resmini almak istediğiniz bölümü seçebilirsiniz. Aldığınız ekran görüntüsü otomatik olarak bir dosyaya kaydolmayacağı için Paint gibi programlardan birine gidip yapıştır demeniz gerekecektir. Sonrasında görüntüyü resim olarak kaydedebilirsiniz.

5- ALT + PRİNT SCREEN

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma yöntemlerinden biri de Alt + Print Screen tuşlarını kullanmaktır. Bu yöntemle bilgisayar ekranından alacağınız ekran görüntüsü de otomatik olarak bir dosyaya kaydolmayacaktır. Paint’e ya da benzeri bir görsel düzenleme aracına giderek yapıştır demeniz gerekecektir. Sonrasında istediğiniz düzenlemeyi yaptıktan sonra aldığınız görüntüyü fotoğraf olarak kaydedebilirsiniz.

6- PRİNT SCREEN

En yaygın olarak kullanılan ekran görüntüsü alma yöntemlerinden bir diğeri de Print Screen tuşunu kullanmak. Bu yöntemi kullandığınızda ekran görüntüsü otomatik olarak herhangi bir yere kaydolmaz. Ekran görüntüsünü görebilmek için Paint ve benzeri bir görsel düzenleme uygulaması kullanmanız gerekir.

Editör: TE Bilisim