Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının, ülkenin huzur ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

İKNA YOLUYLA TESLİM OLANLARIN SAYISI ARTIYOR

Gece gündüz ve kar kış demeden şehir merkezleri ve kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşullarına rağmen haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/ PKK'ya martta da ağır darbe vurdu.

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik martta yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 134 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl ikna yoluyla teslim olan PKK/ KCK örgütü mensubu sayısı 31 Mart itibarıyla 39'a yükseldi.

KAHRAMAN GÜVENLİK GÜÇLERİ TERÖRE GEÇİT VERMİYOR

Eli kanlı terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik martta birçok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 222 zanlıdan 74'ü tutuklandı. Diğer zanlıların ise emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürüyor. Güvenlik güçleri, yurt içi ve dışında terör unsurlarını yok etmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

LİSTEDEKİ İSİMLERİN ÜSTÜ ÇİZİLMEYE DEVAM EDİYOR 

İçişleri Bakanlığı, Eren-5 Operasyonu kapsamında Mardin'de 30 Mart'ta etkisiz hale getirilen 6 terörist arasında Terörden Arananlar Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi ile "turuncu" kategorideki sözde Mardin Bagok alan sorumlusu Teyyüp Çam'ın bulunduğunu bildirdi. Teröristler Mahmudi ve Çam'ın 2008, 2016, 2017 ve 2019 yıllarında güvenlik güçlerinin şehit edildiği ve yaralandığı bazı saldırılara katıldığı belirlendi.

MİT Başkanlığı, terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin sözde tugay komutanı "Şeh Guyi" kod adlı terörist İbrahim Babat'ı Suriye'deki nokta operasyonuyla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

Editör: TE Bilisim