Candan Mert / Özel Haber

Türkiye’de aldığı tedavinin yanı sıra 2 yaşına gelmeden ve diğer kaslarını kaybetmeden, şu an sadece yurtdışında olan tedaviye ulaşarak çocuklarını yaşatmak isteyen Baykul ailesi, çocukları Zeynep Sare’ye umut olacak insanlardan yardım bekliyor.

“İLAÇ 2.2 MİLYON DOLAR”

Minik Zeynep’in annesi Gizem Baykul, konu ile alakalı Diriliş Postası’na konuştu. Kızının SMA Tip-1 hastası olduğunu ifade eden anne Baykul, bu hastalığın ölümcül bir kas hastalığı olduğunu dile getirdi. Yurtdışındaki Zolgensma adlı gen tedavisine ulaşmak için bir kampanya başlattıklarını belirten anne Baykul, bu bağış kampanyasının yüzde 4’lük bir kısmını tamamlayabildiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kampanyayı başlattıklarını ancak tedavi ücretinin küçük bir kısmına ulaşabildiklerini kaydeden anne Baykul, ilacın fiyatının 2.2 milyon dolar olduğunu aktardı. Mevcut konumlarında devletten herhangi bir destek alamadıklarını vurgulayan Gizem Baykul, “Bu tedavi masrafını kendi imkanlarımızla karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

“ZEYNEP SARE’YE UMUT OLUN”

Türkiye çapında bağış kampanyaları ile 25 civarında SMA hastası bebeğin tedavisinin gerçekleştiğini aktaran anne Baykul, “Geçtiğimiz günlerde de 2 bebek bu kampanyalar ile tedavi masrafl arını karşılayarak sağlığına kavuştu. Biz de evladımızı kurtarmak için bu yola başvurduk” ifadelerini kullandı. Kendilerinin anne baba olarak genç çift olduklarını ve Zeynep Sare’nin ilk bebekleri olduğunu kaydeden anne Baykul, anne baba olarak tek isteklerinin evlatlarının kurtulması olduğunu ifade etti. Her anne baba gibi evlatları için savaştıklarını belirten Gizem Baykul, konuşmasında, “Bizim savaşımız biraz daha zorlu. Herkesin yardımlarını bekliyoruz, onlar olmadan başaramayız” ifadelerine yer verdi.

“DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR”

Çare varken çaresizlik içinde boğulmanın kendilerini çok üzdüğünü belirten anne Gizem Baykul, “Anne-baba olarak herkese çağrımızdır: Bu mübarek günlerde Zeynep Sare’mizin minik ellerinden tutun. Yavrumuz bir an önce ilacına kavuşsun, biz de artık onu yatarken değil, ayakta görelim” dedi. Geçtiğimiz günlerde Zeynep Sare’nin ilk doğum gününü çevresindeki gönüllü yardımseverlerin sürprizi ile kutladıklarını belirten Baykul, gönüllüler ile birlikte duygusal anlar yaşadıklarını aktardı. Bağış yapmak isteyenlere seslenen anne Baykul, “Beş-on az demeyin, damlaya damlaya göl oluyor, biz bunu görüyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim